• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2023

15:19

Novak iskren: Iznenadio sam se! Progovorio i o Hrvatu!

profimedia

Tenis

Novak iskren: Iznenadio sam se! Progovorio i o Hrvatu!

Podeli vest

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, bori se za trofej u Sinsinatiju i kaže da će mu biti potrebno još nekoliko setova kako bi uhvatio ritam.

Novaku Đokoviću je u drugom kolu Sinsinatija meč posle prvog seta predao Alehandro Davidovič Fokina, a to je bio prvi duel srpskom teniseru u singlu posle dve godine na teritoriji Amerike.

- Iskreno, nešto je pozitivno, nešto negativno. Ali, na kraju dana, to je nekako očekivano. Prvi meč po povratku. Verovatno će mi trebati nekoliko setova da stvari krenu na pravi način. Bio sam iznenađen koliko je lopta brza i koliko brzo leti kroz vazduh. Lopte dosta odskaču, ‘žive’ su". Prilično je teško kontrolisati loptu ovde, mislim na Centralni teren. Ne znam kako je na ostalim.

Foto: reuters

 

 

Hrvat Borna Ćorić je osvojio ovaj turnir prethodne godine, ali je sada eliminisan od Huberta Hurkača. Novinare je zanimalo kako se Novak tokom karijere nosio sa čestom činjenicom da brani titulu na nekom turniru.

- Postoji taj element branioca titule, odbrana 1.000 poena u ovom slučaju. To je velika prepreka. To je veliki izazov. Ponekad ga koristite kao gorivo, to vam daje veću motivaciju. Ponekad može da vas istroši i učini da se osećate da imate preveliku težinu na svojim ramenima. Siguran sam da bi Borna bio saglasan, da je lakše doći u poziciju da idete po trofej, nego da ga branite. Znate na šta mislim? To je, takođe, neka vrsta igre uma.

Foto: reuters

 

 

- Tokom karijere, kada bih razgovarao sa ljudima ili medijima, ne bih sebi dozvolio da razmišljam o tome da sam ja branilac titule. Stavljao bih se u istu poziciju kao i drugi, tako da imamo istu polaznu tačku. Tako da svake godine počinjem od nule. Igrao sam turnir kao da ga igram prvi put. Pretpostavljam da zavisi od samog igrača i da nije lako naći se u takvoj situaciji. Normalno da je igračima koji nisu imali previše pobeda sve to nešto novo. To je osećaj koji stvara veliki pritisak".

Novak Đoković naredni meč na turniru u Sinsinatiju igra u petak od 02.30 igra protiv Gaela Monfisa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija