• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2023

13:23

Panika u Alkarazovom timu, vraća se Đoković!

EPA Images

Tenis

Panika u Alkarazovom timu, vraća se Đoković!

Podeli vest

Karlos Alkaraz želi godinu da završi na prvom mestu, ali bivši španski igrač Nikolas Almagro (38) kaže da ne zavisi sve od njega.

Novak Đoković je prvi teniser sveta, ima 11.045 bodova, dok je drugi Karlos Alkaraz sa 8.805 poena. Imao je šansu da stigne Srbina, koji ne igra od Ju-Es opena, ali Španac je svaku priliku prokockao, pošto je podbacio u Pekingu i Šangaju. Šansa da godinu okonča na tronu je sve manja, pošto se povukao sa turnira u Bazelu, a trebalo bi da igra na mastersu u Parizu i u Torinu na Završnom masetsru.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

I Almagro je svestan da Alkarazu neće biti lako da ispuni cilj i okonča godinu na prvoj poziciji. Pita se i najbolji teniser ikada.

- Komplikovano je biti u ovoj situaciji. Mislim da je veoma teško nositi se sa ovakvim okolnostima. Znamda je Karlos veoma ambiciozan, znam da je njegov san da završi godinu kao broj jedan. Moraće da ima sjajan Završni masters u Torinu. Pred njim su turniri i videćemo kako će se ponašati. Lično mislim da ima sve pod kontrolom ili bar tako želim da mislim. To ne zavisi od njega, već i od Đokovića, kako je fizički i psihički - rekao je Nikolas  Almagro.

 

Foto: Reuters

 

 

Alkaraz je turnir u Pekingu okončao u polufinalu, a u Šangaju je odigrao samo dva meča, pa je odustao od turnira u Bazelu, kako bi se spremio za fiuniš sezone.

- Završnica sezone je malo teža za njega, ali nadamo se da će uz ovaj odmor moću da stigne u Pariz i Torino u najboljem mogućem stanju. Nisam video pad kod Alkarasa, godina je veoma duga, ima mnogo mečeva, mnogo kilometara, slavlja i emocija. Sve što mu se dešava je normalno. Jasno je da se u narednim godinama ovakve vrste grešaka ili padova na pojedinim turnirima Karlosu neće dešavati - istakao je Nikolas Almagro, koji je u karijeri, koju je okončao 2019, osvojio 13 ATP titula.

Nole je na Ju-Es openu osvojio 24. grend slema, od trijumfa u Njujorku se odmarao, "punio baterije", a na teren se vraća na mastersu u Parizu, koji počinje 28. oktobra i traje do 5. novembra. Prošle jeseni u finalu je izgubio od Holgera Runea posle velike borbe u tri seta, pa će sad braniti 600 ATP poena. Nakon Francuske, on će od 12. do 19. novembra igrati na Završnom mastersu u Torinu, gde će braniti titulu i 1.500 bodova, a potom će u Malagi igrati za Srbiju na završnici Dejvis kupa, od 21. do 26. novembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija