• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2023

06:11

Nole, idemoooo! Ima 36 godina, a juriša na 40. masters u karijeri!

Tanjug/AP

Tenis

Nole, idemoooo! Ima 36 godina, a juriša na 40. masters u karijeri!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković kreće u pohod na 40. masters u karijeri, a u sredu će na mastersu u Parizu odigrati dva meča.

Neverovatno, ali istinito! Iako ima 36 godine Novaka čeka dupli program u Parizu! Prvo će igrati u singlu, na teren bi trebalo da izađe oko 14:00 časova pošto je njegov meč treći na centralnom terenu. Prvo igraju Grigor Dimitrov i Danil Medvedev, zatim će na teren izaći Stefanos Cicipas i Feliks Ože-Aljasim, a onda će se sastati Novak Đoković i Argentinac Tomas Ečeveri (SK). 

Nakon toga Novak će ponovo morati na teren, po prvim prognozama oko 17 časova. U dublu je u paru sa Miomirom Kecmanovićem savladao Gonzala Eskobara i Aleksandra Nadovjesova, u sredu sledi novi meč. Rivali će sad biti Australijana Metju Ebden i Indijac Rohan Bopana. Nastup u dublu u Parizu je verovatno priprema Novaka i Miomira za završni turnir Dejvis kupa. 

Naš teniser vratio se na teren posle duže pauze, bio je na zasluženom odmoru od osvajanja Ju-Es opena. Naš as je ove godine trijumfovao na Australijan openu, Rolan Garosu i Ju-Es openu, koji je njegov 24. grend slem, a u Parizu igra za 40. masters u karijeri, sedmi u "gradu svetlosti". Nole je u obe konkurencije rekorder, jer prvi pratilac Rafael Nadal ima 22 slema, a 36 mastersa.

 

Nole rekorder


Novak Đoković je u karijeri osvojio 39 masters titula i u tome mu niko nije ravan, pošto Rafael Nadal, prvi pratilac, ima 36.

Na mastersu u Parizu igra za sedmi trofej, pet puta je pobedio na Indijan Velsu, a šest titula ima u Majamiju i  Rimu. U Madridu i Sinsinatiju je trijumfovao tri puta, u četiri navrata u Kanadi i Šangaju, dok je dva puta slavio u Monte Karlu, pa mu samo taj jedan trofej nedostaje da ima na svakom mastersu najmanje tri titule.

 

- Imao sam dosta slobodnog vremena. Pobrinuo sam se da provedem kvalitetno vreme sa porodicom. U poslednje tri nedelje sam mnogo trenirao, mnogo je bilo fizičkog dela rada kako bih se obezbedio da budem spreman za kraj sezone. Ali taj rad u poslednjih mesec dana imao je za cilj da me načini preciznijim, pouzdanijim jer nisam imao mnogo vremana da se spreman za kraj godine. Zadovoljan sam ovim nedeljama i kako sam proveo slobodne dane. Ali tenis, nedostaje mi tenis, takmičenje. Posebno ovde u Parizu. Osećam da imam podršku i mislim da mogu da uradim dobar posao ovde -  poručio je broj jedan pred početak takmičenja u Parizu.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Nije na odmet podsetiti da je Karlos Alkaras iznenađujuće izgubio meč na startu mastersa u Parizu i tako najverovatnije ostao bez prilike da svrgne sa trona Novaka Đokovića do kraja sezone. Šta poraz Alkarasa, zapravo, znači za Novaka Đokovića i kada se može očekivati probijanje magične brojke od 400. sedmica na vrhu?Novak trenutno na prvom mestu ATP liste ima 11.045 bodova i u "gradu svetlosti" brani 600. Alkaras trenutno na drugom mestu ima 8.625 bodova, a u Parizu je branio 180 bodova. Novak će u slučaju plasmana u finale osvojiti dodatnih 125 bodova, a za eventualnu titulu još dodatnih 400 bodova. U tom slučaju Đokoviću bilo potrebno da na Završnom mastersu u Torinu ostvari makar jednu pobedu u grupnoj fazi. Ona donosi 200 bodova i time bi matematički bilo osigurano prvo mesto na kraju 2023. godine, što bi učinio osmi put u karijeri. Tako bi i probio granicu od 400. nedelja na čelu ATP liste. To će biti novi rekordi i ispisivanje istorije od strane Novaka Đokovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija