• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. M.

08.04.2024

10:50

Naše dame žele da nas vrate u elitu: Igrati za Srbiju je drugačije

EPA

Tenis

Naše dame žele da nas vrate u elitu: Igrati za Srbiju je drugačije

Podeli vest

Ženska teniska reprezentacija Srbije igra od danas pa do 13. aprila u Bili Džin King kupu, u Prvoj grupi evro-afričke zone za plasman u plej-of, a naše dame veruju u uspeh.

Prvi meč reprezentacija Srbije igra danas sa Norveškom u podne. Najbolje rangirana norveška igračica je Melani Helge koja zauzima 388. mesto na WTA listi.

Dan kasnije pobednik našeg duela igra sa pobednikom meča Grčka - Švedska, a poraženi sa poraženim iz tog duela.

Selektor Dušan Vemić je, na nikad jači turnir Prve grupe Evroafričke-zone, poveo Miu Ristić (334. na WTA listi), Lolu Radivojević (369),  Elenu Milovanović (488), Aleksandru Krunić (530) i Ninu Stojanović (bez plasmana).

Aleksandra Krunić, kao najiskusnija reprezentativka, naglašava da je potpuno drugačije igrati za svoju zemlju, nego na običnom turniru.

Foto: Teniski savez Srbije/S. Stevanović

Aleksandra Krunić

 

- Nijedan tim ne treba potcenjivati. Kada je Bili Džin King kup u pitanju, rang uopšte nije bitan, jer svi igraju drugačije, sa više intenziteta za svoje države nego na turnirima ponekad. Naučila sam da očekujem neočekivano i zbog toga mi nikada nije previše bitno protiv koga igramo. Naravno da ponekad želiš da imaš na papiru slabije rangirane igračice, ne želiš najjaču grupu što se tiče imena, ali i to se pokazalo do sada da nije bitno. Moramo da idemo dan po dan - jasna je iskusna teniserka.

U reprezentaciju Srbije se vraća i Nina Stojanović, koje dugo nije bilo na terenu zbog teških povreda.

Foto: EPA

Nina Stojanović

 

- Inspiracija uvek postoji kada igraš za svoju zemlju. Dobro smo trenirale ovih dana, a sve devojke su dobro raspoložene i imamo veliku želju da damo sve od sebe na terenu. Što se mene tiče drago mi je da sam ponovo u timu i nadam se da će za mene sve ovo da predstavlja povratak bez fizičkih bolova - jasna je Stojanovićeva.

Sistem takmičenja se sastoji iz dve faze. U prvoj su ekipe podeljene u tri grupe po četiri ekipe, a pobednici grupa se plasiraju direktno u plej-of u novembru.

U drugoj fazi ekipe su, prema plasmanu, podeljene u četiri grupe po tri i dalje razigravaju za plasman od 1. do 12. mesta. Ekipe koje budu drugoplasirane u prvoj fazi u drugoj fazi igraju za poslednje mesto koje vodi u plej-of.

Ekipe koje zauzmu 11. i 12. mesto ispadaju u niži rang.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija