• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

28.05.2024

06:03

Ljudi, rezervišite termin! Evo gde možete da gledate Novaka, kreće ono pravo u Parizu

Tanjug/AP

Tenis

Ljudi, rezervišite termin! Evo gde možete da gledate Novaka, kreće ono pravo u Parizu

Podeli vest

Najbolji teniser planete Novak Đoković počinje takmičenje na ovogodišnjem Rolan Garosu u večernjem terminu, meč prvog kola protiv Pjera Ig Erbera neće početi pre 20.15.

Duel našaeg asa koji kreće po 25. grend slem u karijeri možete da pratite na prvom programu Eurosporta, ali i tekstualni prenos na našem portalu - Informer.rs

Videćemo koliko će ovaj termin odgovarati našem teniseru, nadamo se da neće kasniti, jer bi Nole mogao da igra i do ponoći. Francuzi su stavili prošlogodišnjeg šampiona da igra uveče kada je i odskok loptice drugačiji, uslovi nisi kao tokom dana. Ali, s obzirom na to da je Nole šampion i mamac za navijače, bio im je potreban za večernji termin kako bi napunio "Filip Šatrije". Mats Vilander je nedavno objasnio kako noćni mečevi u Parizu utiču na igru. 

- Teren postaje teži, vlažniji. Loptica postaje teža, komplikovanija za udarac. Uslovi se menjaju i zbog temperature, to su prave zamke za igrače - objasnio je Vilander, pa Nole sigurno nije srećan, s obzirom na to da i dalje traži formu.

Pre njega na istom mestu igraju Ćinven Ženg i Aliz Korne, zatim Felipe Meligeni Alves i Kasper Rud, pa Erika Andrejeva i Arina Sabalenka. Tek četvrti meč na terenu je Novakov, poslednji u toku dana.

 

Foto: EPA Images

Novak Đoković kreće u poghod po 25. grend slem

 

Đoković na Rolan Garos brani titulu, a pre ovog turnira nije osvojio nijednu titulu u 2024. godini. Ima tri polufinala u Australiji, Monte Karlu i Ženevi. 

- Želim da osvajam titule, posebno na slemovima. Ovo su turniri koje sam igrao uoči Pariza bili su u svrsi pripreme za Rolan Garos i Olimpijske igre koje slede. U tom kontekstu se to ne menja. Očekivanja, scenarije, predviđanja, moram da spustim. Većina nas razmišlja unapred, na to sam mislio kada sam mislio da su očekivanja niža. Usresređujem se samo na naredni dan, treniing ili meč, šta god. Nivo igre nije još na tom zadovoljavajućem nivou po kom sam prepoznatljiv. Znam da nisam daleko, možda jedan meč briljiram, drugi ne. Radiću da održim kontinuitet igre i osećaja na terenu i van terena. Da izgradim tvrđavu koja će mi doneti pobedu - rekao je Nole, koji je kako smatraju kladionice drugi favorit za osvajanje Rolan Garosa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija