• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.05.2024

07:17

Umalo senzacija godine! Osaka se slomila posle kraha i plakala kao kiša

TANJUG/AP

Tenis

Umalo senzacija godine! Osaka se slomila posle kraha i plakala kao kiša

Podeli vest

Umalo senzacija na Rolan Garosu. Poljska teniserka Iga Švjontek preživela je Naomi Osaku i pobedila je u tri seta rezultatom 2:1 - 7:6, 1:6, 7:5.

Prva teniserka sveta je dobila prvi set u taj-brejku, ali je Japanka zaigrala mnogo bolje i počistila rivalku sa 6:1 u drugom delu. U trećem setu smo gledali pravu dramu i borbu. Osaka je povela sa velikih 3:0, pa  5:2. Tada je servirala za pobedu, imala meč loptu, ali je nije iskoristila, pa je potpuno nestala sa terena. 

Fizički je klonula i izgubila pet uzastopnih gemova, pa se Poljakinja posle tri sata plasirala u treću rundu Rolan Garosa. Tamo će se sastati sa boljom iz duela Jana Fet (Hrvatska) – Marija Buzkova (Češka).

Foto: TANJUG/AP

Iga Švjontek se vratila sa ivice ambisa

 

Zabeležila je Iga 16. uzastopnu pobedu na Rolan Garosu i tako sa 22 godine i 363 dana postala treća najmlađa igračica koje je vezala toliko pobeda u Bulonjskoj šumi. Samo su Monika Seleš i Štefi Graf to uičinile mlađe.

Foto: TANJUG/AP

Naomi Osaka

 

-  Plakala sam dok sam izlazila sa terena. Pokušavam da ne budem previše stroga prema sebi. Ovo je verovatno bila najzabavnija partija koju sam ikada odigrala u karijeri. Plakala sam, a onda sam se setila da sam prošle godine, kada sam bila trudna, gledala kako Iga osvaja trofej i poželela da igram protiv nje. Zato mislim da sam ipak igrala prilično dobro. Ja sam ipak devojka sa tvrdih podloga a igrala sam na njenom najboljem terenu. Volela bih da se sastanemo na betonu, da vidimo šta će se desiti  - rekla je Osaka posle meča.

Iga nije verovala u preokret.

- Iskreno nisam verovala da mogu da pobedim, bilo bi to veoma naivno. Ali to nije promenilo činjenicu da sam nastavila da se borim i igram sve bolje. U većem delu meča bila sam veoma loša, ali na kraju sam uspela da budem koncentrisanija. Ni u prvom ni u drugom setu nisam bila u zoni. Tek kada sam došla pod najveći pritisak, tada se sve promenilo i to je napravilo razliku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak
Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštava da je petoro zaposlenih u KPZ u Beogradu u Padinskoj Skeli, koji su lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivično delo nesavestan rad u službi, odmah suspendovano i udaljeno sa posla zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom posle smrti prekršajno kažnjenog Stanimira Brajkovića (74) 4. februara u ovom zavodu.

28.06.2024

11:49

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija