• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.05.2024

06:56

Iznerviraće Novaka! Španca bi ove reči mogle skupo da koštaju

epaimages

Tenis

Iznerviraće Novaka! Španca bi ove reči mogle skupo da koštaju

Podeli vest

Španac Roberto Karbaljes Baena u drugom kolu Rolan Garosa igra protiv Novaka Đokovića, pa teši sebe da šampion od prošle godine ove sezone nije u formi.

Nole i Baena odigraće u Parizu treći međusobni meč, koji ne bi trebalo da počne pre 15 časova, na dva prethodna slavio je Srbin, poslednji put prošle sezone na Australijan openu, a pre toga 2019. na Ju-Es openu. Španac nije uspeo da dođe ni do seta protiv Srbina. 

- Već smo igrali dva puta na slemovima, ali Rolan Garosu mi uslovi najviše odgovaraju, tu možemo da budemo izjednačeni koliko je to moguće, u Australiji i SAD je znatno komplikovanije. Ovde se osećam malo komotnije, a on nije tako dobar ove godine. Izaći ću na meč sa velikom željom i misleći da mogu da dođem do šansi ukoliko budem igrao dobro - rekao je Karbaljes Baena pred meč sa prvim teniserom sveta.

Teši se Španac da naš teniser ne briljira ove godine, pošto nije osvojio nijedan trofej.

- Čini mi se da nije u formi, barem ja to tako vidim. Retkost je da dođe na ovaj turnir, a da još nije osvojio nijednu titulu ove godine, to je važan podatak. Ipak, takođe je i tačno da nije isto igrati s Đokovićem na turniru iz serije 500 recimo,  gde može malo da spusti gard, i na grend slemu, koji su mu najveći ciljevi. Ipak, probaću da iskoristim to što je u nešto slabijoj formi.

Foto: EPAIMAGES

Roberto Karbaljes Baena

 

Španski novinari pitali su Karbaljesa da li je zastrašujuće igrati s čovekom koji je osvojio 24 slema.

- Ne znam je li zastrašujuće, ali mnogo ga poštujem. Trenutno je najbolji igrač svih vremena po brojevima, i to je zaradio velikim trudom. Ali da budem iskren, bio sam nervozniji pred meč prve runde sa Lestijenom, nego sad pred Đokovića. Moram da izađem na teren rasterećen i da probam da iskoristim priliku ako mi se ukaže.

Foto: Tanjug/AP

Novak na teren izali oko 15 časova

 

Na pitanje kako pobediti Đokovića, trenutno 63. igrač sveta iskreno kaže da ne zna.

- To ne znam. To treba pitati nekoga ko ga je pobedio. On je najkompletniji igrač od svih sa kojima sam se sastao. Kada igra dobro, ne vidiš niti jednu rupu. S druge strane, nekada bude malo nestabilniji na mentalnom planu, pa možda i dobiješ neku šansu. Potrudiću se da mu otežam od prvog poena, pa da vidim ukazuje li se prilika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija