• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.V - V.Ž.

30.05.2024

15:28

Kraj! Đoković razbio Baenu za treće kolo Rolan Garosa!

EPA

Tenis

Kraj! Đoković razbio Baenu za treće kolo Rolan Garosa!

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Španca Roberta Karbaljesa Baenu 3:0 u drugom kolu Rolan Garosa.

 

ĐOKOVIĆ - BAENA  3:0 (6:4, 6:1, 6:2)

UŽIVO:

TREĆI SET 

6:2 - Kraj! Novak je u trećem kolu Rolan Garosa

5:2 - Baena ipak ostaje u meču, mnogo se namučio da bi stigao do izjednačenja i gema. Nova servira za meč!

5:1 - Nole je na gem od trijumfa, ponovo sa nulom, ovaj put na svoj servis.

4:1 - Baena je potpuno razbijen. Novak sa nulom dolazi do brejka!

3:1 - Nole bez problema čuva brejk prednosti, još malo i eto ga u trećem kolu Rolan Garosa.

Foto: AP PHOTO

 

2:1 - Baena ne zna šta ga je snašlo, ima dve gem lopte, ali Đoković i to stiže. Ne da mu Nole oka da otvori, đus! Dobija Španac jednu malo dužu razmenu i dolazi do prednosti. Još jedan dugačak poen, vratio je srpski teniser lobom jednu loptu, stigao rival i to, ali na kraju ipak šalje loptu u aut. Na jedvite jade osvaja gem španski teniser. 

2:0 - Uhhhhhh, mali aut 0:15. Onda ponovo brutalni Đoković pravi preokret i potvrđuje brejk.  

1:0 - Španac servira na startu 'treće deonice. Stiže brzo do 30:0, a onda dva lepa poena Noleta. kako je samo provukao loptu kod prvog i karakteristićno u njegovom stilu poručio publici "Da vas čujem"! Novi poen i novi prisak Đokovića, još jedna brejk lopta. Aut rivala, kralj tenisa, gazi, melje...

 

 

DRUGI SET

6:1 - Novak je na dva gema od drugog seta. Odličan servis, pa onda izlazak na mrežu, lob koji je vratio nekako Španac, ali moćni smeč nije mogao! Ipak se spasio Baena. Evo đusa! Novi izlazak na mrežu je upalio. Nova set lopta. Đoković ima dva seta fore!

5:1 - Da je brejk rivala bila samo kratkotrajna slabost Đoković potvršuje u šestom gemu. Rutinski stiže do brejka i dolazi na korak od drugog seta.

4:1 - Konačno Španac stiže do prvog gema u ovom setu i to brejkom. Novak je imao dve gem lopte, Španac napravio preokret, ipak, rival je osvojio prvi gem.

4:0 - Baena stiže do prednosti, ali bum, Novak ispaljuje viner i stiže do izjednačenja. Nole ima prednost, pa novo izjednačenje. Kakav ritern, to kraljuuuu, brejk lopta, a onda i novi, treći uzastopni brejk! Novak gazi ka osvajanju drugog seta.

Foto: EPA

 

3:0 - Novak je ubacio u petu brzinu! Posle novog brejka usledila je potvrda istog i srpski as već na startu drugog seta ima ogromnu prednost.

2:0 - Preti Novak na servis rivela, a onda je zasekao jednu loptu iiiiii.... Šteta, ostala je na mreži 15:15. Čita Novak sada rivala, odlično je zatvorio bekhend Španca i stigao do poena. Nova greška sa druge strane i evo dve brejk lopte! I evo brejka već na startu drugog dela igre.

1:0 - Novak prvi servira na početku druge deonice. Prvi do vođstva stiže Baena, ali Novak omah odgovara sa tri poena zaredom. U poslednjem je bukvalno počistio liniju. Lagano Đoković stiže do prvog gema.

 

 

 

PRVI SET

6:4 - Sjajan ritern Novaka, idemoooo 0:15, izjednačuje Baena, ali Novak je otišao do sudije posle poena, zbog dobacivanja nekog iz publike. razgovor je kratko trajao, a onda prvi reket sveta stiže do dve brejk lopte za set. Odmah  Novak koristi priliku, tačnije Španac pogađa mrežu i brejk koji znači set! Vodi Nole! 

5:4 - Preti Baena, ali Novak odmah izjednačuje posle odličnog servisa. Ponovo je španski teniser u vođstvu. A onda brutalni servis Đokovića, pa još jedan poen za preokret. Stiže rival do đusa, ali to je sve što je uspeo da uradi i sledi servis za ostanak u setu.  

4:4 - Španac kreće gem na svoj servis asom. Munjevito stiže Baena do tri gem lopte i odmah koristi prvu. Gem. 

4:3 - Đoković je na servisu, gem je prilično izjednačen, posle Novakovog servisa radio je čelendž, srpski as ima gem loptu i koristi odmah prvu. Dva maestralna servisa i gem je tu.

3:3  - Nakon što su obojica izgubila svoj servis na startu meča, sada se brejkovi ne dopuštaju. Imao je Đoković priliku da oduzme servis Špancu, ali nedostajala je završnica.

Foto: AP/Photo

Đoković protiv Baene

3:2 - Bez šansi Baena na strašan servis Novaka. Rutinski, sa nulom, dolazi Nole do nove prednosti od 3:2.

2:2 - Fantastičan tenis! Izvrsnu igru prikazuju oba igrača, ali naporan gem pripada španskom teniseru. Stigao je neke neverovatne udarce i, posle prednosti, iskoristio svoj servis.

2:1 - Mnogo sigurniji u svoj servis je Đoković ovoga puta i bez mnogo muke ostvaruje prednost od 2:1 u gemovima.

1:1 - Tako je! Odličan odgovor Novaka i uzvraćen brejk sa nulom. Bez rešenja je bio Baena u ovom gemu za igru Srbina. 

0:1 - Šteta! Na samom startu brejk Baene i oduzet servis Novaku. Nekoliko loših procena i razmena i 63. teniser sveta ima prednost.

PRE MEČA:

15.46 - Kiša predstavlja veliki problem organizatorima turnira ove godine, pa je tako već nekoliko mečeva prekinuto, među kojima i susret Olge Danilović i Danijel Kolins. 

15.42 - Protivnici su izašli na teren i počeli sa poslednjim pripremama za današnji susret.

Foto: AP/Photo

Nole u Parizu

15.40 - Trenutno su u toku pripreme terena "Filip Šatrije" nakon što je Elina Svitolina savladala Dijanu Peri.

15.35 - Novak i Baena su do sada dva puta odmerili snage, a u oba navrata je slavio srpski teniser - 2019. na Ju-Es openu i 2023. u prvom kolu Australijan opena.

15.30 - Dobrodošli na tekstualni prenos meča Novak Đoković - Roberto Karbaljes Baena!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija