• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

07.06.2024

22:05

Zverev preko Ruda do prvog finala u Parizu! Nemci su ovo čekali od 1996.

Tanjug/AP

Tenis

Zverev preko Ruda do prvog finala u Parizu! Nemci su ovo čekali od 1996.

Podeli vest

Obično se kaže treća sreća, ali je nemačkom teniseru Aleksandru Zverevu tek iz petog pokušaja uspelo da se plasira u svoje prvo finale na Rolan Garosu.

Četvrti igrač sveta je u drugom polufinalu opravdao ulogu favorita i nadigrao Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:6, 6:2, 6:4, 6:2 posle dva sata i 40 minuta igre na "Filipu Šatrijeu". 

Zverev je tako konačno otišao korak dalje u Parizu, gde je u prethodne četiri godine zaustavljan u polufinalima. Momak iz Hamburga tako će u svom drugom grend slem finalu u karijeri, a prvom još od Ju-Es opena 2020. godine, igrati protiv Karlosa Alkaraza. Španac je posle više od četiri sata nadigrao Janika Siner sa 3:2 u setovima

 

 

Ujedno, Saša je postao prvi nemački teniser u Open eri koji se plasirao u finale Rolan Garosa, a prvi posle sunarodnika Miheala Štiha, koji se 1996. godine borio za titulu u Parizu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Drugi polufinalni meč bolje je počeo Rud, koji je imao i više vremena za odmor, jer je do polufinala stigao bez borbe, nakon što se srpski teniser Novak Đoković povukao zbog povrede kolena. Sedmi igrač sveta je od prvog poena napao uspavanog Zvereva i već u drugom gemu stigao do brejka sa nulom. Igrao je Norvežanin sjajno, stizao svaku loptu i dovodio do ludila Nemca, koji je ponovo u osmom gemu ispustio svoj servis za 6:2. 

U nastavku gledali smo potpuno drugačiji meč. Posle lako izgubljenog seta Zverev se "resetovao" i odmah odgovorio brejkom na startu drugog perioda igre, a onda još jednom oduzeo servis protivniku za ogromnih 4:1. Nemac je dupli brejk uspeo da sačuva i za samo 40 minuta stigne do izjednačenja u setovima - 6:2.

Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud

Osvajanje drugog seta dalo je dodatno samopouzdanje nemačkog teniseru, koji je u nastavku dominirao. Ipak, nije se dao ni Rud, pa je sve do sredine trećeg seta odolevao napadima, ali je poklekao u petom gemu i još jednom prepustio brejk rivalu.

Zverevu je to bilo dovoljno da treći set reši u svoju korist sa 6:4. Četvrti set bio je najmanje neizvestan, jer je na terenu postojao samo Nemac. Zverev je sa nova dva brejka, na početku i na kraju seta obezbedio sebi pobedu i plasman u svoje prvo finale u "gradu svetlosti". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17