• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.08.2024

08:26

Ludnica na ATP listi! Evo kako fijasko Alkaraza utiče na Đokovića, ovo niko nije očekivao

tanjug/ap

Tenis

Ludnica na ATP listi! Evo kako fijasko Alkaraza utiče na Đokovića, ovo niko nije očekivao

Podeli vest

Karlos Alkaraz je takmičenje na Ju-Es openu okončao već u drugom kolu, ostao je bez 670 bodova, trenutno ima 6,690, pa je i dalje na trećem mestu na ATP listi, što bi moglo da se promeni na kraju nadmetanja u Njujorku.

Novak Đoković je na tabeli uživo trenutno, pred meč trećeg kola, na četvrtoj poziciji uz pad za dva mesta sa 5.560 bodova, zbog toga jer brani 2,000 bodova i titulu u Njujorku. Na drugom mestu je Aleksandar Zverev sa 6.775, dok je ubedljivo prvi Janik Siner sa 9.280 bodova. Finale Ju-Es opena bilo dovoljno Srbinu da se ponovo domogne trećeg mesta, dok bi mu odbrana trofeja verovatno obezbedila ostanak na drugoj poziciji.

Ali, čeka ga težak posao. Morao bi da pobedi Aleksandra Zvereva koji mu je projektovani protivnik u polufinalu, a ako bi Nemac ranije bio eliminisan to bi bila najbolja opcija za našeg asa. 

Što se tiče rivala našeg tenisera, Janik Siner ne mora da brine za prvu poziciju, dok Danil Medvedev vreba šansu. Trenutno je Rus peti, ali bi u slučaju sjajnog rezultata mogao i da nadmaši Đokovića i Alkaraza. U svakom slučaju, mnogo je kalkulacija, takmičenje je u toku, nije nemoguće da vidimo još neku veliku senzaciju nakon ispadanja Alkaraza, što bi naravno opet moglo da utiče na stanje na ATP listi.

Foto: tanjug/ap

Karlos Alkaraz

Srpski teniser Novak Đoković (37) ukrstiće rekete sa Australijancem Aleksejem Popirinom (25) u trećem kolu Ju-Es opena, a taj meč je zakazan za noć između petka i subote, u jedan čas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)
Live TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)

Specijalni gost emisije "Rat uživo" bio je ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. On je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o težnjama muslimanskih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

29.08.2024

22:58

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!
samo poen!

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!

Demokratski predsednički kandidat Kamala Haris ima jedan procentni poen prednosti u odnosu na republikanskog rivala Donalda Trampa, uoči novembarskih izbora, pokazuje najnovija anketa lista Volstrit Džornal (WSJ).

30.08.2024

08:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija