• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

07.09.2024

18:20

Bravo, Hamade! Srbin "počistio" Landalusea, pa zakazao finale sa Bosancem!

EPA Images

Tenis

Bravo, Hamade! Srbin "počistio" Landalusea, pa zakazao finale sa Bosancem!

Podeli vest

Srpski teniser Hamad Međedović rutinski je savladao Španca Martina Landalusea u dva seta 2:0 (6:4, 6:2) u polufinalu čelendžera u Istanbulu, i tako zakazao finalni meč protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine.

Mladom teniseru iz Novog Pazara bilo je potrebno nešto više od sat vremena da obezbedi mesto u finalu protiv prvog nosioca turnira i prošlogodišnjeg šampiona na Bosforu.

Međedović je započeo meč silovito, ostvarivši brejk u drugom gemu. Sa preciznim servisima i jakim udarcima sa osnovne linije, uspeo je da poveća prednost na 3:1. Iako je Landaluse pokušao da se vrati, Srbin je održavao pritisak i, uz nekoliko savršenih voleja, uspeo da završi set sa 6:4.

Hamad je nastavio sa odličnom igrom, otvorio je drugi set sa dva uzastopna brejka, i brzo poveo sa 3:0. Landaluse je pokušao da se bori, ali je često grešio pod pritiskom. Međedović je lako kontrolisao igru i ubrzo je poveo sa 5:1. Iako je Landaluse uspeo da osvoji još jedan gem, srpski as je imao nekoliko odličnih servisa i završio je rezultatom 6:2.

 

 

S druge strane, Džumhur se više pomučio sa Holanđaninom Jesperom de Jongom. Taj meč trajao je skoro tri sata, a 32-godišnji Sarajlija je izvojevao težak trijumf  - 2:6, 7:5, 7:6 (9:7).

Finalni meč između Hamada Međedovića i Damira Džumhura odigraće se u nedelju, a termin duela biće poznat sutra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!
dokazi

FBI šokirao, nema tajni! Rusi se ne mešaju u naše izbore imamo dokaze!

Američke vlasti nisu otkrile pokušaje stranih aktera da se direktno mešaju u predstojeće predsedničke izbore, predstavnici Kancelarije direktora nacionalne obaveštajne službe (ODNI), Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost (CISA) i Federalnog obaveštajnog biroa ( FBI) su izjavili.

07.09.2024

17:20

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija