• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

10.09.2024

06:20

Više od milion posetilaca! Ju-Es open ušao u istoriju, organizatori se pohvalili rekordom

Tanjug/AP

Tenis

Više od milion posetilaca! Ju-Es open ušao u istoriju, organizatori se pohvalili rekordom

Podeli vest

Završio se poslednji grend slem sezone – Ju-Es open. Ovogodišnji turnir ušao je u istoriju, jer je po prvi put okupio više od milion posetilaca na "Bili Džin King" nacionalnom teniskom centru.

Na kompleksu u Njujorku, u periodu od 26. avgusta do 8. septembra bilo više od milion ljudi, preciznije 1.048.669 navijača.

Prema izveštajima Teniske federacije Sjedinjenih Američkih Država, brojka je povećana za osam posto u odnosu na prošlu godinu. Tada je tokom dve nedelje, turnir u Njujorku pratilo 832.640 navijača.

 

 

Doprinela je tome svakako i činjenica da su Amerikanci imali domaće tenisere i u muškom i u ženskom finalu, Tejlora Frica i Džesiku Pegulu. Nažalost, domaći igrači nisu uspeli da osvoje pehar na poslednjem grend slemu sezone. U muškoj konkurenciji titulu je osvojio Janik Siner, dok je u ženskoj kategoriji trijumfovala Arina Sabalenka.

Takođe, broj navijača povećan je i zbog činjenice da je ove godine prvi put "Fan nedelja" trajala sedam dana i privukla oko 219.000 navijača - što je 37 odsto više u odnosu na turnir održan prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija