• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beoinfo

26.01.2018

16:32

RODITELJI BRŽE DO REFUNDACIJE ZA PRIVATNE VRTIĆE: Slavko Gak saopštio sjajnu vest za Beograđane!

Beograd

RODITELJI BRŽE DO REFUNDACIJE ZA PRIVATNE VRTIĆE: Slavko Gak saopštio sjajnu vest za Beograđane!

Podeli vest

Ubrzani i pojednostavljeni sistem refundacije troškova roditeljima čiji mališani idu u privatni vrtić uz subvenciju Grada Beograda dao je odlične rezultate, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak

- Prezadovoljan sam prvim rezultatima novog sistema povraćaja novca. Papirologiju za 12.400 dece završavamo mnogo brže, što je odmah dalo najvažniji efekat da refundacije ne kasne i isplaćuju se svim roditeljima do 20. u mesecu - rekao je Gak za "Večernje novosti". 

On je istakao da od decembra roditelji više ne podnose lično dokumentaciju u Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu svakog meseca, već jednom podnet zahtev važi dok traje rešenje o subvenciji.

Svakog meseca se iz gradske kase isplaćuje do 22.350 dinara po detetu, što je 80 odsto ekonomske cene boravka deteta u državnom vrtiću.

Samo prošle godine roditeljima je isplaćeno 2,08 milijardi dinara, a od početka subvencionisanja boravka dece u privatnim vrtićima iz gradskog budžeta izdvojeno je 3,35 milijardi dinara.

Trenutno, istakao je Gak, u državnim i privatnim vrtićima u Beogradu boravi više od 70.000 mališana, što je rekordan broj.

Za dve i po godine, koliko Grad Beograd subvencioniše boravak dece, broj privatnih vrtića je povećan šest puta. Pre donošenja odluke bilo ih je četrdesetak, u prvoj godini sufinansiranja 88, a danas ih je u sistemu subvencija oko 250, zaključio je Gak.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set