• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2021

13:06

Vesić: Uređujemo šetalište "Lazaro Kardenas" u Bloku 44! Foto/Video

Beograd

Vesić: Uređujemo šetalište "Lazaro Kardenas" u Bloku 44! Foto/Video

Podeli vest

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji šetališta "Lazaro Kardenas” na Novom Beogradu, a danas je počeo javni uvid za linijski park koji će se prostirati od Beton hale do Pančevačkog mosta, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

 

"Rekonstrukciju šetališta predložio je 2019. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vlada je izdvojila 300 miliona dinara a ostatak novca, više od 300 miliona dinara, obezbedio je Grad Beograd", rekao je Vesić na TV Pink.

Kako je saopšteno iz Sekretarijata za informisanje, on je precizirao da u okolini šetališta živi između 35.000 i 40.000 ljudi.

"Završili smo kompletno šetalište u Bloku 45, gde se sada nalazi šest novih dečjih igrališta, saobraćajni poligon, novi tereni, dve teretane na otvorenom. Na ovom prostoru je zasađeno 235 novih stabala a postavljene su i 152 nove klupe", rekao je Vesić.

Dodao je da se sada obavljaju radovi na šetalištu u Bloku 44, gde se radi novo dečje igralište a biće rekonstruisana četiri postojeća, uradiće se teretana na otvorenom, saobraćajni poligon, biće sanirani košarkaški teren i teren za boćanje, a zasadiće se i nova 53 stabla.

"Ukupna vrednost radova je oko 150 miliona dinara i očekujemo da oni budu završeni do 15. decembra", dodao je Vesić.

Foto: printscreen

Naveo je i da se priprema projekat za Blok 70, gde bi radovi trebalo da krenu na proleće iduće godine.

Podsetio je i da je danas počeo javni uvid za linijski park koji će se prostirati od Beton hale do Pančevačkog mosta, da područje plana obuhvata 66 hektara, da će se park raditi tri godine i da će koštati 55 miliona evra.

"Ove godine Grad je iz budžeta izdvojio 15 miliona evra za park. Tamo gde je nekad pruga odvajala Beograd od reke sada će biti linijski park sa pet kilometara biciklističkih staza, 100.000 kvadrata pešačkih površina, 200.000 kvadrata zelenih površina, 5.000 novih stabala i 500 klupa", rekao je Vesić.

Objasnio je da je linijski park nastao kao posledica izgradnje Beograda na vodi i izmeštanja stare železničke stanice.

Foto: printscreen

Vesić je istakao da će ispod parka biti izgrađena četiri podzemna prolaza za automobile, i to u nastavku Ulice Tadeuša Košćuška u pravcu Dunava, od Dubrovačke ispod Dunavske ulice, u Knežopoljskoj i u nastavku Cvijićeve.

Gradiće se i nova vodovodna, kanalizaciona i elektroenergetska mreža, telekomunikaciona infrastruktura i novi gasovodni kapaciteti.

Zamenik gradonačelnika je istakao da je Beograd ove godine u budžetu izdvojio 375 miliona dinara za fasade i da će biti uređeno oko stotinu fasada pod zaštitom države.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set