• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.04.2022

08:20

VESIĆ NAJAVIO JAVNI PREVOZ NA REKAMA DO KRAJA NAREDNE GODINE!

Insajder/Peđa Milosavljević

Beograd

VESIĆ NAJAVIO JAVNI PREVOZ NA REKAMA DO KRAJA NAREDNE GODINE!

Podeli vest

Javni prevoz Savom i Dunavom počinje do kraja naredne godine sa dva putnička broda da bi 2024. i 2025. godine u saobraćaj bila pušteno još po četiri broda svake godine ukoliko ovu odluku potvrdi novoizabrana Skupština grada Beograda izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda gostujući u jutarnjem programu TV Prva

 


”Beograd će imti dve linije za javni rečni prevoz, crvenu i plavu.

Crvena linija od „Bloka 45 - SRC Milan Gale Muškatirović“ biće puštena u tri faze odosno tri godine i to:

Faza A: Blok 70 - Ada Ciganlija - TC Galerija - Brankov most,

Faza B: Blok 45 - Blok 70 - Ada Ciganlija - TC Galerija - Brankov most,

Faza C: Blok 45 - Blok 70 - Ada Ciganlija - TC Galerija - Brankov most - Beton hala - SRC Milan Gale Muškatirović.

Plava linija „Borča - Ada Huja“ biće puštena u tri faze, odnosno tri godine:

Faza A: Zemun kej - SRC Milan Gale Muškatirović,

Faza B: Borča - Zemun kej - SRC Milan Gale Muškatirović, 

Faza C: Borča - Zemun kej - SRC Milan Gale Muškatirović - Ada Huja.


Građanke i građani Beograda koristiće rečni javni prevoz na isti način i pod istim uslovima kao što u okviru ITS funkcionišu linije ostalih podsistema javnog linijskog prevoza putnika (autobuski, tramvajski, trolejbuski), što znači da će i na ovim linijama važiti BeoGRADSKA kartica.”, rekao je Goran Vesić. 

On je precizirao da je na tenderu za izbor partnera grada Beograda pobedila kompanija Beoreka a da je javni tender trajao 52 dana od 30.12.2021. godine do 21.02.2022. godine.


”Beograd ima skoro dve stotine kilometara rečne obale na dve velike evropske reke. Neverovatno je da obale ne samo da nisu bile uređene i povezane sa gradskim jezgrom nego da reke nisu korišćene za javni prevoz. Skoro osam godina sam se borio da se stvore svi normativni preduslovi da Beograd dobije rečni prevoz. Sada smo u tome uspeli za bolji i kvalitetniji javni prevoz koji je ekološki prihvatljiv”, rekao je Goran Vesić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set