• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.10.2015

11:52

JAGODINA: Broj obolelih od raka povećan za četiri godine 50 odsto!

Vesti

JAGODINA: Broj obolelih od raka povećan za četiri godine 50 odsto!

Podeli vest

U Pomoravskom okrugu, u odnosu na pre četiri godine, povećan je broj obolelih od karcinoma za 50 odsto, a Jagodina će u narednoj godini u gradskom budžetu predvideti sredstva za pomoć obolelima od tih bolesti

Planiranje sredstava u budžetu za pomoć onkološkim bolesnicima najavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković.

- Pomoć će dobiti sve osobe obolele od raka, bez obzira koliko godina imaju - rekao je Marković i istakao da će grad "ovu godinu završiti pozitivno, realizacijom svih planiranih aktivnosti".

Direktor Opšte bolnice u Jagodini Darko Miletić rekao je Tanjugu da je povećanje broja obolelih od karcinoma za 50 odsto "alarmantno".

Miletić je precizirao da su najčešci karcinomi dojke, grlića materice, debelog creva, pluća...

PALMA: Jagodina je raj za turiste!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PITAJTE PALMU PORR BRANTNER AS

pre 8 godina

Au brate gde su ti okupatori da uzmemo puske ili nas neko zajebava da su oni naourazani i da ih ima 60.000 u Srbiji.

Lala

pre 8 godina

Ovo je samo znak bolje registracije malignih bolesti. U srbiji prakticno nema skolovanih onkologa, veoma ih je malo.Institut za onkologiju i radiologiju Srbije tek je ove godine krenuo da skoluje vecu gupu lekara da dobiju zvanje subspecijaliste onkologa. Kakva je situacija tek van glavnog grada.

ODJEBI LALO NE SKRECI SA TEME

pre 8 godina

Mora da si zaposlen kod nekih od ovih...

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set