• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.03.2018

08:31

ZIMA SE NE PREDAJE! Od danas osetno hladnije vreme, biće i kiše i snega!

Vesti

ZIMA SE NE PREDAJE! Od danas osetno hladnije vreme, biće i kiše i snega!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i osetno hladnije sa pojavom jutarnjih mrazeva, od minus 4 stepena do nule, i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti

Najviše kiše očekuje se ujutro i pre podne na jugu i istoku Srbije, lokalno preko 20 mm za 12 sati, dok će u ostalim krajevima padavine biti slabije i u prekidima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Na planinama će kiša preći u sneg, a kratkotrajan sneg rano ujutro moguć je ponegde i u nižim predelima na severu Srbije. Posle podne u većem delu prestanak padavina, a novo naoblačenje očekuje se u toku noći, uslovljavajući na severozapadu Srbije sneg, u centralnim krajevima mesovite padavine, kiša i sneg, a na jugu i istoku kišu. 

Vetar slab i umeren, severozapadni, na planinama i istoku ujutro i pre podne povremeno jak. Uveče i u toku noći skretanje vetra na istočni i jugoistočni pravac, u košavskom području u pojačanju.
Najniža temperatura od minus 2 stepena na severu Vojvodine do plus 10 C na jugu Srbije. Najviša temperatura od 1 C na severu do 13 C na jugu.

U Beogradu pretežno oblačno i osetno hladnije, rano ujutro s kišom ili susnežicom, a u toku dana uglavnom bez padavina. Vetar slab i umeren, severozapadni, uveče i noću u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura oko 2 C, najviša oko 5 C. U toku noći ka ponedeljku povremeno kiša i susnežica.
I narednih sedam dana, do 25. marta, osetno hladnije sa čestom pojavom padavina, jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti. U ponedeljak na severozapadu Srbije i planinama sneg i stvaranje ili povećanje visine sneznog pokrivaca, u centralnim i istočnim krajevima i kiša i sneg, a na jugu kiša.

U utorak slabljenje i kratkotrajni prestanak padavina.
Od srede do petka oblačno sa snegom u svim krajevima uz stvaranje sneznog pokrivača. Moguće su i obilnije padavine.
Od subote manji porast temperature i delimicno razvedravanje.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set