• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

31.01.2020

14:15

GRME MOĆNE MAŠINE, CVILE GUME, PRŠTI BLATO! Mala Sabrina iz Golupca odabrala je hobi koji je i za mnoge mušakrce preopasan! (FOTO)

Vesti

GRME MOĆNE MAŠINE, CVILE GUME, PRŠTI BLATO! Mala Sabrina iz Golupca odabrala je hobi koji je i za mnoge mušakrce preopasan! (FOTO)

Podeli vest

Brdski predeo opštine Golubac vrlo je zanimljiv za bavljenje ekstremnim sportovima i vožnju džipovima. Ovo malo podunavsko mesto poznato po turističkim atrakcijama, od pre šest godina postalo je posebno i po svom Udruženju "Džip klub Golubac 4x4", koje broji više pd trideset članova sa 24 vozila

Iako su takmičenja džipova, takozvane "Džipijade", u Evropi već davno priznate kao sport, u našoj zemlji se ovo još uvek smatra ekstremnim hobijem najvećih zaljubljenika džipova među kojima nikako ne zaostaju ni pripadnice lepšeg pola.

- Mi smo relativo mlado udruženje i jedno od malobrojnih u Srbiji koje se po svojim rezultatima već pozicioniralo u sam evropski vrh. S obzirom na to da postojimo tek od 2013. godine, do ove godine uspešno smo organizovali pet Međunarodnih "Džipijada" na kojima beležimo impozantan broj učesnika. Samo prošle godne učestvovalo je više od 400 učesnika sa oko 200 džipova i oko 50 kvadova. Od toga, 30 posada i 80 učesika došlo je iz susedne Rumunije i tri posade i 8 učesnika iz Osijeka. Već u februaru očekuje nas šesta "Džipijada" i iskreno se  nadamo još većoj posećenosti - kaže Dejan Tanasković poznatiji kao Jagodinac, jedan od organizatora i osnivača "Džip kluba Golubac 4x4", inače zaposlen u Pograničnoj policiji Veliko Gradište.

Foto: V. J.

Vožnja džipovima svrstava se u red skupljih hobija, međutim ni to nije omelo Golupčane da mu se iz godine u godinu sve više okreću. Urađena je i staza za vožnju u dužini od 100 kilometara i prema mišljenu posetilaca iz drzgih krajeva smatra se jednom od najlepših u Srbiji. Inače, koliko su aktivni članovi "Džip kluba Golubac 4X4" vidi se i po ulaganjima u ovaj  nadamo se, uskoro ozvaničeni sport u Srbiji. Sve ono što podrazumevaju evropski standardi, članovi ovog kluba usvajaju i trude se da primene i kod nas. Vožnje se odvijaju u tri kategorije - Hard, Soft i Turističkoj, a svoje učesće za ovako kratko vreme imali su čak po 12 puta godišnje na takmičenjima širom Balkana i cele Srbije.

Foto: V. J.

Ono što svakako predstavlja kuriozitet je da ovaj Džip klub u svojim redovima ima i dve devojčice koje voze kvadrove, kao i dve koje voze džipove.

- Naša Sabrina je pasionirani ljubitelj džipova i na svoj način u škoskom pismenom zadatku na temu "Moja impresija" opisala je ljubav prema ovom hobiju i želju da jednoga dana vozi ovu moćnu mašinu. Klub je predstavila u pravom svetlu i njen rad je u neku ruku postao prava prezentacija onoga što mi radimo i što neizmerno volimo. Danas jednako dobro vozi džip kao i svi mi i vrlo smo ponosni na nju - ističe Tanasković.

Foto: V. J.

Inače, doskora članovi "Džip kluba Golubac 4x4" u sopstvenoj režiji  finansirali su sve organizovane "Džipijade" kao i odlaske na takmičenja. Spoznavši koliku popularnost iz godine u godinu donose samoj Opštini Golubac, odskora im pomoć stiže i iz Turističke organizacije i lokalne samouprave grada na Dunavu.

Foto: V. J.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dzipovac

pre 4 godine

Vrlo lepo bravo. Steta sto banana drzava ne dozvoljava registraciju doradjenih vozila npr vitlo koje moze spasiti i druge ucesnike u saobracaju pri sletanju sputa itd. Jer nije fabricki a o drugim banalnim stvarima sa tehnickog i da ne govorimo

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set