• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

12.04.2020

13:25

(FOTO) POSLE DVA DANA UGAŠEN POŽAR KOD ARILJA Izgorelo više desetina hektara šume

Vesti

(FOTO) POSLE DVA DANA UGAŠEN POŽAR KOD ARILJA Izgorelo više desetina hektara šume

Podeli vest

Posle dva dana ugašen je požar koji je zahvatio deo teritorije grada Užica i opštine Arilje. Izgorelo je više desetine hektara šume i niskog rastinja, a sumnja se da je požar izazvan paljenjem strnjike.

U gašenju požara učestvovalo je više vatrogasaca iz Užica i Arilja, kao i sami meštani iz užičkog sela Drežnik i ariljskog sela Severovo. Na lice mesta su izašli i gradonačelnik Užica Tihomir Petković i predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković.

Foto: Informer/ Z. G.

- Požar je izbio u zaseoku Milovanovići. Verovatno je više desetina hektara šume izgorelo, mada meštani kažu preko 100 hektara, uglavnom privatne šume. Meštani su vrlo brzo reagovali i organizovali. Sa 40 traktora oko 70 njih sa prskalicama pomagali su vatrogasnim jedinicama i tako uspeli da savladaju ovaj požar – rekao je Petković i upozorio da je prethodnih sedam dana zabeležen veliki broj požara, koji uglavnom imaju ekonomske posledice. 

Foto: Informer/ Z. G.

Miloš Nedeljković, predsednik opštine Arilje, zahvalio se vatrogascima i meštanima.

- I u ariljskoj opštini zabeležen je povećan broj požara, naročito onih koji krče maline. Moraćemo da u narednom periodu sankcionišemo sve te koji pale, jer su štete ogromne – rekao je Nedeljković.
Predsednik MZ Drežnik Vladimir Žeravčić je rekao da se sada vidi koliko su neophodni dobri putevi.

Foto: Informer/ Z. G.

- Ovo je prilika da predsednici Užica i Arilja vide kakvi su nam putevi, da treba dase utegnu, i da se uradi popravka mosta na Lijeskića Rzavu – rekao je Žeravčić.

Foto: Informer/ Z. G.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set