• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.04.2020

00:26

PONOĆNA VASKRŠNJA LITURGIJA IZ KRIPTE HRAMA SVETOG SAVE: Liturgiju služio patrijarh Irinej

Vesti

PONOĆNA VASKRŠNJA LITURGIJA IZ KRIPTE HRAMA SVETOG SAVE: Liturgiju služio patrijarh Irinej

Podeli vest

Patrijarh Irinej služio je Vaskršnju liturgiju u kripti Hrama svetog Save na Vračaru uz sasluženje beogradsko karlovačkog sveštenstva

 

Patrijarh srpski Irinej poručio je u vaskršnjoj poslanici da ovogodišnji praznik dočekujemo i slavimo u teškim uslovima, u nevoljama u kakvima smo ga retko kad u prošlosti dočekivali i slavili i da upravo zbog toga moramo učiniti sve da sebi i drugima pomognemo, da razumemo i podržimo napore i programe nadležnih zdravstvenih, sanitarnih i dršavnih institucija koje ulažu napore kako bi nas zaštitile od zaraze.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SUNCE KRES A ZEMLJA VASKRE

pre 4 godine

U istinu SUNCE KRES a ZEMLJA VASKRES . Tako desetinama hiljda godina u nazad do danas pa sve dok TVORAC svega na Nebu i Zemlji bude hteo.Pravi VASKRES JE na Prolećnu Ravnodnevnicu,zato se kao simbol brzine stavlja mali zeka da Sunce što pre dođe i da ugreje zemlju jer je hrana na izmaku to treba da slavite.Zašto crkva toleriše običaje za koje kaže da su paganski (staroverski).Crkva je paganska Rade neke rituale da bi bilo zanimljivo i vama nerazumljivo i vi to prihvatate čak su i sunce postavili na freske i oltare ali je to sunce koje vi ne vidite u drugom planu tako su i postavili učitelja prave vere na kosmički krst u prvi plan a SUNCE u drugi a vi ne vidite jer ste slepi vi samo slepo verujete.Staroverci su izlazili na žive reke i tu se prali pod vedrim nebom i Svetom SUNČEVOM SVETLOŠĆU Sveštenici u ona vremena nisu imali nikakve koristi od takve vere u STVORITELJA Pa su napisali novi scenario naravno da imaju koristi a korist je veoma dobra očigledna.Ovce u toru samo bleje i traže hranu;one druge ovce idu po duševnu hranu A popovi su tu naravno da prime darove jel svakojake jer oni će preneti miliost vašu Stvoritelju.HEJ ovce preskočite malo tor da vidite svetlu stvar ISTINE i ISTINA ĆE VAS OSLOBODITI.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set