• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

06.05.2020

09:20

KADA SA MOTOROLE ČUJU "PRIPRAVNOST", NJIH DVOJE ZNAJU ŠTA TREBA DA RADE! Muž i žena iz sela Slatina već 17 godina zajedno obavljaju STRAŠNO VAŽAN POSAO! (VIDEO)

Vesti

KADA SA MOTOROLE ČUJU "PRIPRAVNOST", NJIH DVOJE ZNAJU ŠTA TREBA DA RADE! Muž i žena iz sela Slatina već 17 godina zajedno obavljaju STRAŠNO VAŽAN POSAO! (VIDEO)

Podeli vest

Protivgradna sezona počela je 15. aprila i trajaće sve do 15. oktobra. Kao zapeta puška spremno je na stotine protivgradnih strelaca i svakodnevno čekaju komande kako bi razbili tmurne oblake

Ipak, u selu Slatina pored Čačaka, može se videti neobična slika, jer ovaj deo neba zajedno čuvaju Radenko i Rajna Tutunović, bračni par koji je, kako se pokazalo - zajedno i u dobru, i u zlu.

- Već 17 godina se bavim ovim poslom, a u zadnjih sedam sa mnom je i supruga. Ne mogu više sam, morao je neko da mi pomogne.  Najbitnija je odgovornost i tačnost, jer kad sa motorole čujemo reč „pripravnost" oboje se obuvamo i idemo na stanicu i ceo taj dan moramo ostati kući. Niko od mlađih ne bi se obavezao na taj način i zato ovaj posao sada rade samo stariji ljudi koji tome mogu da se posvete - kaže Radenko za RINU.

Foto: RINA

Oduvek su Tutunovići, kako kažu,  bili odličan tandem i u životu, a evo  i u poslu. Nije uvek lako i jednostavno, jer od njihove reakcije zavise hektari njiva koji se nalaze u okolini. Nikad se nije desilo da su zakasnili, a rakete koje je ispalio Radenko, mnogo puta su sprečile da grad opustoši sve pod sobom.

- Dok on stavlja rakete i ispaljuje, ja se javljam na stanicu. Kad je mrak, tu sam sa njim i držim mu sijalicu kako bi mogao nesmetano da radi. Najteže je kad su jake oluje sa vetrom, ali tad navučemo kabanicu i kisnemo zajedno. Još uvek nisam pokušala da ispalim neku raketu, taj glavni posao prepuštam mužu, jer se u našoj kući ipak zna - ko vozi traktor, a ko otvara kapiju - priča kroz osmeh Rajna.

Foto: RINA

Trenutno se u njihovoj stanici nalazi deset uredno složenih raketa koje će ovaj vredni protivgradni strelac ispaliti kako bi razbio gradnosne oblake. Nada se dobroj, ali i mirnoj sezoni, jer svi smo svedoci velikih šteta na voću i povrću koje se u selima zapadne Srbije gaji u svakom domaćinstvu. Zahvaljujući posvećenošću ovog bračnog para, sav taj trud srpskih seljaka neće biti uzaludan.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set