• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

14.12.2020

19:00

LEP GEST! TRI METRA DRVA I NOVAC ZA BAKU BLAGICU! Ona je sada kod sina, dobila je pomoć od humanitaraca (FOTO)

Vesti

LEP GEST! TRI METRA DRVA I NOVAC ZA BAKU BLAGICU! Ona je sada kod sina, dobila je pomoć od humanitaraca (FOTO)

Podeli vest

U selu Vaganeš u Kosovskoj Kamenici na Kosovu i Metohiji do pre dve nedelje potpuno sama živela je Blagica Dičić (90). Mnogi mediji objavili su vest da o njoj brine komšija Albanac Fadil Rama jer su je deca, navodno, ostavila

Blagica je sada kod sina Slobodana koji sa suprugom živi u Kosovskoj Kamenici u stanu od 47 kvadrata. Slobodan ne osporava da je Fadil nosio hranu njegovoj majci, ali kaže da su mediji malo naduvali celu priču i da nije tačno da je on ostavio svoju majku.


- Majka nikako nije htela da dođe iz sela u grad pa smo je supruga i ja svakodnevno obilazili i provodili vreme sa njom. Kada je bio najveći pik korone, moja supruga se razbolela, imala je operaciju, a zatim je uvedena zabrana kretanja osobama starijim osobama, među kojima sam i ja. Tada sam pozvao Fadila, koji u selu drži prodavnicu, i zamolio ga da povremeno obiđe moju majku i odnese joj hranu. Neću da grešim dušu, on je to činio i na kraju nije hteo da naplati namirnice koje joj je odnosio. Hvala mu na tome - kaže Slobodan za Informer.

Foto: A. Grbović


Blagica je ceo svoj život provela na selu i sve do pre dve nedelje nije želela da se preseli u grad. Kod sina je bezbedna i na sigurnom. Ovu staricu, njenog sina i snahu više puta obišao je humanitarac iz Gračanice Miloš Stević koji im je odnosio pomoć. Stević za Informer kaže da ga je ganula priča o Blagici i da je zato zajedno sa svojim prijateljima prikupio novčanu pomoć.


- Prijatelji i ja prikupljali smo novac za ogrev koji smo želeli da doniramo baki Blagici. O tome sam pisao na društvenim mrežama pa su mi se javila braća Dejan i Dragan Maksimović iz sela Ajnovca kod Kamenice koji su Blagici donirali tri metra drva koja su danas isporučena. Novac koji smo do tog trenutka prikupili, a to je 190 evra, poklonili smo Blagici i njenom sinu Slobodanu - rekao je Stević za Informer.

Foto: A. Grbović


Od ovog novca Blagica, njen sin Slobodan i snaha kupovaće hranu i lekove, bar ono najosnovnije.
- Velika je to pomoć za nas, mnogo nam znači, verujte mi. Imao sam dva metra drva, sada su nam doneli još tri i nama će to biti dovoljno. Miloš nam je pre nekoliko dana doneo više paketa hrane, sredstava za higijenu i još neke stvari. Ne radim, nisam zaposlen, a slabijeg sam zdravstvenog stanja. Svaka pomoć je dobrodošla - rekao je Slobodan.

Foto: A. Grbović

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set