• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

24.12.2020

18:06

ČARAPANI VELIKANE NE ZABORAVLJAJU: Tri kruševačke ulice poneće imena trojice SLAVNIH SUGRAĐANA

Vesti

ČARAPANI VELIKANE NE ZABORAVLJAJU: Tri kruševačke ulice poneće imena trojice SLAVNIH SUGRAĐANA

Podeli vest

Tri ulice u kruševačkom Centru 3 na Starom Aerodromu poneće imena Miomira Harija Ristovića, Vlastimira Djuze Stojiljkovića i Miodraga Petrovića Čkalje

Predlozi Odluka o budžetu grada i Programu razvoja za narednu godinu – najvažnije su tačke Dnevnog reda 5. sednice Skupštine Skupštine grada Kruševca koja će, zbog epidemiološke situacije,  biti održana u petak u sali Bioskopa Kruševac.

Budžet Kruševca za narednu godinu , bez transfernih sredstava, projektovan je na 4 milijarde 640 miliona dinara od čega je oko milijadru i po planirano za investicije.

Očekuje se da tri ulice u Centru 3 na Starom Aerodromu ponesu imena novinara Miomira Harija Ristovića i glumaca Vlastimira Djuze Stojiljkovića i Miodraga Petrovića Čkalje.

Foto: Radojica Barjaktarević

 

Svi trojica su ostavili veliki pečat na Kruševac i okruženje iz bivše Jugoslavije. Miomir Hari Ristović (1938-2001) počeo je i radio kao i većina novinara. Učio je i znao da nauči druge. Govorio je :,, „Da li prase može uz banderu i odgovarao – ne može. A mačka, može „. Toliko o poslu kojim se bavio,,, zapisao je jedan njegov kruševački kolega sa lokalnog medija s kojim je dugo radio.

Foto: Darko Cvetanović

Đuza Stoiljković

Vlastimir Djuza Stojiljković (1929 - 2015) bio je srpski pozorišni, filmski, radio i TV glumac.

Miodrag Petrović Čkalja (1924-2003) je, takodje, srpski glumac i jedan od najistakinutijih komičara na teritoriji bivše Jugolosavije.

Foto: R.B.

Miomir Hari Ristanović

Na prošloj sednici Skupštine Grada, potsećamo, u naselju Centar 3 na Starom Aerodromu, koje je u uzgradnji, piodići će se i veličanstven spomenik Knezu Lazaru Hrebeljanoviću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set