• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/blic.rs

23.06.2021

17:16

FILIP OTIŠAO NA ODMOR U AMERIKU, A JEDAN SKOK U MORE UMALO GA JE KOŠTAO ŽIVOTA!  Rekao je "zovite Hitnu" i pao u nesvest!

Vesti

FILIP OTIŠAO NA ODMOR U AMERIKU, A JEDAN SKOK U MORE UMALO GA JE KOŠTAO ŽIVOTA! Rekao je "zovite Hitnu" i pao u nesvest!

Podeli vest

Vest koja je potresla ne samo srpsku zajednicu u Americi, već sve naše ljude je nesreća koja se dogodila Novosađaninu Filipu Petroviću (30), bivšem vaterpolisti koji je nedavno u Floridi posle jednog skoka sa broda u vodu završio u bolnici sa teškim povredama kičme

Filip je u Ameriku otišao na godišnji odmor sa prijateljima, a jedan od njegovih najboljih drugova Nikola Komar, koji je sa njim tog dana i bio na plaži, ispričao je za "Blic" kako je tačno došlo do nesreće.

"Videli smo da mu telo nije u dobrom položaju"

- Vikend smo odlučili da provedemo na plaži, tačnije na brodu, da roštiljamo i družimo se. Da bismo se rashladili skakali smo u vodu, tako je Filip u jednom momentu skočio, ali kada je isplovio videli smo da mu telo nije u dobrom položaju, dotrčali smo do njega okrenuli ga pažljivo na leđa, podmetnuli mu dušek pod glavu. Bio je svestan i samo je rekao da pozovemo hitnu pomoć. U roku od nekoliko minuta obalska straža gliserom je došla po njega i prevezla ga ka delu obale gde je došla hitna pomoć. U momentima se gubio i dolazio sebi, a pomoć lekara mu je pružena u najbržem mogućem roku - priča Nikola i dodaje da nisu bili upoznati sa terenom jer nisu znali da se tu voda tako brzo povlači i da se nivo u toku dana znatno menja.

Indukovana koma

Sa poluostrva u delu Tampa Bej brzo je dovezen u bolnicu gde je konstatovana povreda prvog i petog pršljena, nakon čega su Filipa stavili u indukovanu komu, posle čega je lečenje ovog tridesetogodišnjaka otežala temperatura i upala pluća.

- Posle operacije vratio mu se osećaj od grudi na dole, ranije nije mogao da pomera šake, a sada mu se taj osećaj vratio - objašnjava nam njegov drug.

Nikola napominje i da lečenje u Americi funkcioniše tako da doktori ne govore o prognozama.

- Lekari ne iznose nikakve prognoze, prosto tako to ovde funkcioniše, ne žele unapred da govore posebno u ovim situacijama kada stanje nije sasvim poznato. Posećujem ga stalno, kao i njegova porodica, teško mu je da priča i brzo se umori, zbog sonde u ustima jer ne može da diše, ali imamo strpljenja i uspemo da se sporazumemo. Dva dana posle nesreće imao je operaciju, a zatim 48 sati kasnije došao mu je brat Stefan iz Novog Sada - priča Nikola.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lubiša

pre 2 godine

Je l' i njemu treba da se skupi 150 000 dolara, zbog kepog provoda, da mu se nadje?

Deda

pre 2 godine

Niste naveli kakvo osiguranje ima povređeni momak.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set