• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

10.07.2021

14:25

TIMOČKA KRAJINA DOBIJA NOVE I SIGURNIJE PUTEVE! Rekonstrukcija i obnova magistralnog puta Zaječar-Negotin biće završena do oktobra meseca!

Tv Bor

Vesti

TIMOČKA KRAJINA DOBIJA NOVE I SIGURNIJE PUTEVE! Rekonstrukcija i obnova magistralnog puta Zaječar-Negotin biće završena do oktobra meseca!

Podeli vest

Nedavna poseta predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića Istočnoj Srbiji prilikom koje je najavio između ostalog da će prioritet države u narednom period biti sređivanje putne infrastrukture u ovom delu Srbije, koja je godinama unazad građanima predstavljala gorući problem, polako je počeo da se realizuje. U toku su radovi na rekonstrukciji i obnovi magistralnog puta Zaječar-Negotin koje su ovih dana posetili Zoran Drbnjak, direktor Preduzeća "Putevi Srbije", a potom i Tomislav Momirović, ministar za saobraćaj, građevinarsvo i infrastrukturu Vlade Srbije, najavivši njihov završetak do 15. oktobra ove godine

"Istočna Srbija je što se radova na putnoj infrastrukturi tiče u ovom momentu pravo gradilište . Dinamika radova  se odvija prema planu i do oktobra meseca  deonica puta Zaječar –Negotin u dužini od 52 kilometra biće u potpunosti presvučena novim asfaltom, ali i završeno  proširenje puta. Sve će biti odrađeno onako kako je to tražio predsednik Vučič prilikom posete ovog dela Srbije", rekao je ministar Momirović.

"Trenutno su u toku radovi na deonici u dužini od 25 kilometara od Zaječara prema Negotinu čija je  ukupna vrednost procenjena na 715 miliona dinara", istakao je Zoran Drobnjak, direktor preduzeća "Putevi Srbije" prilikom nedavnog obilaska radova, koje je uz  "Štrabak" i glavni izvođač radova. 

Foto: Tv Bor

Za puteve u istočnoj Srbiji ove godine ukupno je izdvojeno 3,6 milijarde dinara, od kojih je jedna trećina namenjena deonici puta Zaječar–Knjaževac čija je rekostrukcija takođe u toku. Svi ovi radovi od izuzetnog su značaja za razvoj čitave Istočne Srbije, jer predstavljaju sponu sa ostatkom Republike Srbije. Takođe u isto vreme očekuje se da se kraju privedu i radovi na potezu od Negotina prema susednoj Bugarskoj koji su takođe u veoam lošem stanju.

"Ovo je od izuzetnog značaja za razvoj Borskog i Zaječarskog okruga uopšte za život građana u njima ali i za poveznost i brže stizanja do Beograda i centralne Srbije. Sve ovo rezultat je rada jedne ozbiljne i odgovorne države", naveo je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

Da se na ovo čekalo bezmalo 30 godina i da ovo predstavlja veliku stavar za čitav Istok Srbije, podvukao je Vladimir Veličković, prvi čovek  negotinske Opštine.

"Ovo je za Opštinu Negotin žila kucavica  koja nas spaja sa glavnim putnim pravcem ka Beogradu i  predstvlja novi početak svaga planiranog  za Opštinu Negotin kada je u pitanju Infrstruktura. Sve to doprineće boljem razvoju privrede, bržoj trgodini  prometu robe i suluga i uopšte boljem kvalitetu života svih žitelja kako u Negotinu, Boru takom i Zaječaru i ostalim delovima Istočne Srbije", kazao je Vladimir Veličković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set