• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir / Informer

15.08.2021

18:00

ZAGLAVLJENI SMO 15 SATI NA GARNICI! Ukupno 50 autobusa stoji, ostajemo i bez vode, skapaćemo od žeđi!

printscreen

Vesti

ZAGLAVLJENI SMO 15 SATI NA GARNICI! Ukupno 50 autobusa stoji, ostajemo i bez vode, skapaćemo od žeđi!

Podeli vest

Na graničnom prelazu Horgoš, a prema informacijama Uprave granične policije od 17 i 15, za izlazak iz uemlje putnička vozila i autobusi čekaju i dalje 240 minuta, dok na prelazu Horgoš 2 čekaju 90 minuta

Mediji danima bruje o gužvama na garničnim prelazima na kojima se čeka i po tri sata, međutim oni koji su krenuli autobusom na granici su zaglavljeni već 15 sati

Na izlazu iz Srbije, ispred graničnog prelaza Horgoš su formirane kolone putničkih vozila od oko pet kilometara. Oni koji su put Mađarske krenuli autobusom, na ovom prelazu su zaglavljeni već 15 sati.

Dragica Bošnjaković (56) u Mađarsku je krenula juče, a na granici je od sinoć od pola devet uveče.

- Ukupno 50 autobusa stoji. Prvo smo držani na našoj granici, sad smo na Mađarskoj. Niko nam ne govori zašto nas ovako dugo drže. Nepodnošljivo je, ostajemo i bez vode, skapaćemo od žeđi. Ovde je i dosta bolesnih ljudi, i sama sam srčani bolesnik, a ima i dosta dece. Sada je već nepodnošljivo jer je s jutrom došla visoka temperatura, u autobusu je pretoplo, a napolju uhvatimo hlad samo ako ima drveta - rekla je ona.

Foto: printscreen RTS

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštio je jutros da se danas očekuje pojačan intezitet saobraćaja što je uobičajeno za vikend u turističkoj sezoni, posebno na putevima ka jezerima i izletištima, kao i ka Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj, Mađarskoj i Hrvatskoj

.

 

 

Na Kelebiji na izlazu iz zemlje čeka se 180 minuta, dok se na prelazu Bački Vinogradi čeka 60 minuta.

Na graničnom prelazu Preševo, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta, na Gustinu na izlazu 50 minuta, a na ulazu 40.

Na graničnom prelazu Špiljani, na izlazu iz zemlje, putnička vozila čekaju 70 minuta, a na ulazu 20.

Na prelazu Jabuka putnička vozila prilikom ulaska u zelju čekaju 30 minuta, dok se na Batrovcima, na izlazu, čeka 40 minuta.

Na prelazu Kotroman i na izlazu i na ulazu vozila čekaju 40 minuta, a na prelazu Sremska Rača, na ulazu, 45 minuta.

Putevi Srbije obaveštavaju vozače da je na putu Požega - Čačak, kod mesta Kratovska stena, normalizovan saobraćaj nakon saobraćajne nezgode.

Na putu Gornja Trnava - Cerovac, kod naseljenog mesta Čumić i kod prevoja Svetinja do 24. avgusta od 7 do 17 časova odvijaju se radovi na delu državnog puta. Kod naseljenog mesta Čumić saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila u periodu od 7 do 17 časova.

Kod prevoja Svetinja saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem tokom 24 časa, a brzina kretanja vozila ograničena je na 40 km/h.

Na putu Brežđe - Divčibare, na deonici Krčmar - Divčibare, produžavaju se radovi na rehabilitaciji puta do 1. oktobra, te je i dalje na snazi obustava saobraćaja. Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je obilaznica Mionica - Divci - Valjevo - Kaona - Divčibare.

Na deonici Prijepolje - Barski Most, u mestu Zavinograđe u toku su radovi na sanaciji klizišta. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz semaforsku signalizaciju.

Na putu Negotin - Zaječar do 1. novembra odvijaće se radovi na pojačanom održavanju puta uz naizmenično propuštanje vozila.

Na mostu kod Titela preko Tise saobraćaj je zbog radova regulisan privremenom signalizacijom uz naizmenično propuštanje vozila.

Na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija nosivost prelazi 12 tona, a kontrola ukupne dozvoljene mase vozila obavlja se tokom 24 sata.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set