• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2021

07:25

Danas na snazi crveni i narandžasti meteo alarm!

Vesti

Danas na snazi crveni i narandžasti meteo alarm!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas na području Srbije biti veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 38 stepeni Celzijusa

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi je crveni meteo alarm, koji označava vrlo opasno vreme.

Za ostale delove Srbije upaljen je narandžasti meteo alarm, sasto znači da je vreme opasno.

Foto: printscreen rhmz

Sutra će se veoma toplo vreme zadržati samo na jugu, jugoistoku i istoku zemlje, gde će najviša temperatura biti oko 36 stepeni.

Foto: printscreen rhmz

Zahlađenje

Zahlađenje za osam do 10 stepeni, uz promenljivu oblačnost, ponegde sa kišom, pljuskovima i grmljavinom koje će ujutro i pre podne zahvatiti severne i zapadne krajeve, do kraja dana proširiće se na veći deo zemlje.

Od srede do kraja sedmice dnevna temperatura biće u granicama proseka, u većini mesta od 26 do 29 °C.

Foto: printscreen rhmz

Hidrološka najava 

Na Brzavi, Moravici, Ljigu, Jadru, Lugomiru, Jablanici i Rzavu ostvaruju se nepovoljni hidrološki uslovi sa gledišta kvaliteta vode (zadržavanje visokih temperatura vode i smanjenje proticaja vode) i vodosnabdevanja. Na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskog plovidbenog nivoa.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set