• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

20.08.2021

07:27

Vukosav poterao ovce sa ispaše i ugledao PRIZOR KOJI GA JE UŽASNUO I NATERAO DA POBEGNE GLAVOM BEZ OBZIRA

Vesti

Vukosav poterao ovce sa ispaše i ugledao PRIZOR KOJI GA JE UŽASNUO I NATERAO DA POBEGNE GLAVOM BEZ OBZIRA

Podeli vest

Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija u ataru ivanjičkog sela Devići podno planine Golije, kada je starijeg čoveka dok je vraćao ovce sa ispaše napao medved. Vukosav Popović (66) jedva je izvukao živu glavu, bežeći od kandži opasne životinje.

„Stric je oko pola sedam skupio stado i krenuo ka kući, kada je ugledao stravičan prizor. Mečka je bila ispred njega i jela zaklano jagnje iz stada, za koje nije ni primetio kad ga je napala i odvojila. Ostao je zatečen, a medved je vrlo brzo i njega primetio“, priča za RINU Ratko Polovina, sinovac.

Kako kaže, njegov stric je potrčao koliko ga noge nose ne misleći ni na stado koje se vrlo brzo razbežalo, samo da bi izvukao živu glavu.

„Čim ga je primetio, medved  je krenuo za njim. U tim momentima čovek dobija očigledno neku nadljudsku snagu i nekako je uspeo da mu pobegne, jer da ga je dohvatio ko zna šta bi sve bilo. Stric je prošao bez povreda, ali je pod velikim stresom jer je i sam svestan u šta je moglo da se pretvori obično predvečerje i čuvanje ovaca“, kaže Ratko.

Foto: rina

Medvedi sve češće prilaze kućama i ljudima u ovom kraju

Inače, ovo nije prvi put da u podgolijskom  kraju medvedi prilaze sve bliže kućama i ljudima.

U junu je napao poštara, a pre nepunih mesec  dana i mlađu ženu koja je izašla do jedne česme na Goliji da natoči vodu. Oboje su uspeli da pobegnu od zveri u poslednjem trenutku.

„Medveda je uvek bilo, ali se nikad sa njima nismo susretali. Plašili su se ljudi i bili duboko u šumama u koje niko sve i da je hteo nije mogao ni da zađe, niti njima da prođe. Ovog leta situacija je kulminirala, jer za samo dva meseca desila su se tri napada od strane medevda na čoveka. Plašim se da neki od njih ne završi tragično. Postali su veoma gladni i izgleda ničega se ne plaše. Samo im je cilj da pronađu hranu“, rekao je Ratko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set