• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/pink.rs

13.10.2021

13:50

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK ZLOSTAVLJANJA BEBE ŠOKIRAO SRBIJU! Majka tuče bebu, dete zacenilo od plača dok PLJUŠTE UDARCI/VIDEO/

printscreen

Vesti

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK ZLOSTAVLJANJA BEBE ŠOKIRAO SRBIJU! Majka tuče bebu, dete zacenilo od plača dok PLJUŠTE UDARCI/VIDEO/

Podeli vest

Snimak na društvenim mrežama na kome se navodno vidi kako jedna osoba udara bebu šokirao je Srbiju

Pavle Bihali, osnivač pokreta Levijatan, koji je objavio ovaj snimak tvrdi da su celokupan materijal i sve informacije o ovom slučaju predate Ministarstvu unutrašnjih poslova, Centru za socijalni rad i Tužilaštvu.

– U suštini, imamo informacije da je slučaj već jednom prijavljen pre nekih mesec dana, kad je beba imala svega šesnaest dana. Tada je Centar za socijalni rad, nakon obavljenog razgovora, dete vratio majci. Takođe smo dobili informaciju da je nakon objavljivanja ovog snimka majka bebe, akter događaja, odvedena na informativni razgovor, ali ne znam da li je to tačno. Gledajući snimak, probudili su mi se najgori ljudski nagoni. Dete mora biti oduzeto tom monstrumu i to je sada jedino važno – objašnjava Bihali.

Centru za socijalni rad iz Kragujevca se za sada nije oglasio ovim povodom.

Šta to majku tera da udari praktično tek rođenu bebu, pokušala je da objasni psiholog Snežana Repac.

– To je verovatno mlada osoba kojoj majčinski instinkt još nije proradio. Ne možemo da isključimo i da je beba na snimku neželjeno dete.

Šta god da je razlog, ovakvo ponašanje je nedopustivo.

Kako psiholog Repac dodaje, ovde se po svemu sudeći radi o nervnom rastrojstvu, ali mora se utvrditi uzrok kako ne bi bilo posledica.

 

 

 

– Ovde je reč ili o nemogućnosti ili manjku želje majke da izdrži buku od bebinog plača. Tim šamarima osoba verovatno pokušava da umiri bebu, što dovoljno govori koliko je labilna – objašnjava dalje psiholog.

Kao jedino rešenje naša sagovornica ističe medicinsku procenu majke, a ako treba, i oduzimanje deteta.

Mislim da će ovde morati da se obavi procena majke, jer je neminovno da nije u dobrom psihičkom stanju. Njoj u takvom stadijumu oduzeti dete neće biti kazna, već rasterećenje. Takođe, moguće je i da se ta mlada majka ponaša kao što se neko i prema njoj ponašao u detinjstvu, možda tako želi da disciplinuje svoje dete, što je abnormalna glupost – zaključuje psiholog Snežana Repac.
 

Pedijatar upozorava da povrede mogu da budu ozbiljne 

Pedijatar Saša Milićević tvrdi da je izuzetno neuobičajeno da majka tuče dete u tom uzrastu.

– To nipošto ne sme da se dogodi. U praksi sam za tako nešto čuo jednom ili dva puta. Tući ovako malo dete je neprihvatljivo, njegova anatomska građa je mnogo osetljiva i mogu da mu se nanesu mnogo ozbiljnije povrede – dodaje pedijatar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set