• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

19.11.2021

19:09

MINISTAR POLJOPRIVREDE NA FARMI PILIĆA U STAJIĆEVU!

Grad Zrenjanin

Vesti

MINISTAR POLJOPRIVREDE NA FARMI PILIĆA U STAJIĆEVU!

Podeli vest

Branislav Nedimović, zajedno sa Pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomirom Božićem, posetio je farmu za uzgoj pilića Slobodana Orašanina u selu Stajićevo, a zatim je u Lovačkom domu razgovarao sa poljoprivrednicima iz tog sela

 - Ovaj farma upražnjav inovativnu  tehnologiju,  gde se sa mnogo manje finansijskih davanja postiže isti efekat, a čak u pogledu rasipanja energije i ostvaruje ozbiljna ušteda - istakao je ministar Nedimović, uz napomenu da je video nekoliko sličnih objekata u Vojvodini, ali da je ovo primer kako treba raditi u budućnosti u oblasti uzgoja pilića.

U budžetu za sledeću godinu odvojeno je 17 odsto više novca u odnosu na prethodnu, tako da ćemo imati bar 10 milijardi više novca usmerenog ka poljoprivredi, a to će biti namenjeno izgradnji ovakvih objekata, nabavku opreme, mehanizacije i svega što je neophodno da bi se ovaj sektor unapredio - dodao je Nedimović, ističući da se istovremeno moraju otvarati nova tržišta i povećati izvoz pilećeg mesa na prostore Evropske unije.

Foto: Grad Zrenjanin

-  Kapacitet moje farme trenutno iznosi 42 hiljade pilića, a krenuo sam sa 5 hiljada komada. Planiram da  u narednoj godini podignem još jedan objekat i stignem do cifre od 50 hiljada pilića - istakao je Slobodan Orašanin, uz napomenu da je 2017. godine  ostvario subvenciju od 75 odsto za kupovinu traktora i 60 odsto subvencija za kupovinu opreme za objekat za uzgoj pet hiljada komada pilića, na konkursu namenjenom poljoprivrednicima mlađim od 40 godina.

Foto: Grad Zrenjanin

Slobodan Orašanin

28 NOVIH KONKURSA

- U narednom periodu  biće raspisano 28 novih konkursa i to uglavnom za poljoprivrednike - naglasio je Čedomir Božić, Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, uz napomenu da su za Zrenjanin ove godine opredeljena sredstva u iznosu od 40 miliona dinara za uređenje kanalske mreže. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!
NEVEROVATNO

Rusi zaprepašćeni rečima Bajdena! Zar je ovo izgovorio?! Moskva reagovala istog momenta: Imamo krindž godine!

Kada govori o tome da su Amerikanci "nezamenljiva nacija, jedina supersila na svetu i glavna demokratija", predsednik SAD Džozef Bajden iz nekog razloga ne spominje američki državni dug i nekontrolisano štampanje novca, ukazala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u nedavnoj objavi na Telegramu, ocenivši da je to "krindž godine".

26.05.2024

20:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set