• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

27.11.2021

17:10

BAKA IRENA ODAHNULA, OTKRIVEN NAPADAČ NA NJENU KUĆU! Deceniju je prljavim uljem skrnavio fasadu, KAMERA SNIMILA ŠOKANTNU ISTINU

Vesti

BAKA IRENA ODAHNULA, OTKRIVEN NAPADAČ NA NJENU KUĆU! Deceniju je prljavim uljem skrnavio fasadu, KAMERA SNIMILA ŠOKANTNU ISTINU

Podeli vest

Posle nepunih deset godina nemira i strepnji od vandala koji joj je skrnavio kuću prljavim uljem, starica Irena Hološi (83) iz Kikinde konačno može mirno da spava.

Drskog napasnika snimila je kamera na kući za koju je Irena od minimalne penzije skupljala novac godinama, a otkriveno je da je u pitanju njen komšija iz iste ulice, koji je čitavu deceniju zadavao muke i nespokoj starici.

Na meti komšije, starijeg muškaraca starog oko 70 godina bili su komarnici na prozorima, fasada i
roletne, a starica je deset godina strahovala da će uću u kuću i napasti je fizički, sve dok letos nije
instalirana kamera na spoljnjem zidu Ireninog doma u ulici Braće Tatić 133.

- Do konačnog epiloga još nije došlo, nažalost, ali pošto je kamera snimila komšiju avgusta ove godine koji prljavim uljem poliva kuću, policija je pregledala video zapis i ustanovila ko je u pitanju. Mi smo ranije sumnjali da je možda dotični u pitanju, ali nismo imali dokaz. Kada smo nekako skupili novac za kameru, otkriven je počinilac.

Foto: V.N.

 

Na snimku se vidi kako iz džepa vadi smesu kojom je polivao kuću. Kad smo krečili, posle dva dana dolazio je da skrnavi kuću. Policija je preduzela dalje korake i slučaj je predat Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi-kaže Irenina ćerka Marija Varga koja je nespokoj svoje majke preživljavala deset godina.

Vremešna Irena Hološi, nemoćna da se zaštiti, jer živi sama, sve vreme je bila u strahu. Staro, prljavo ulje ružilo je fasadu njenog doma koji je zajedno sa ćerkom i zetom krečila nebrojeno puta. Umorna od maltretiranja, tužna i očajna, gubila je svaku nadu da će se počinilaci ovog nedela privesti pravdi. Poslednji atak dogodio se tokom avgusta, što je bio treći put ove godine.

- Kada sam ujutru izašala na ulicu nešto me je preseklo i unelo još veći nemir u moj život. Toliko mi je ušo u krv, da je bilo prvo što uradim kad se probudim. Pored zida i roletni, prljavim uljem isprskan je i komarnik. Deset godina preživljavala sam pakao. Nisam spavala, bez mira i sna provodila sam noći i dane. To ulje se teško skida, a krečila sam već nebrojeno puta. Roletne su potpuno upropaštene, razređivače ni sama ne znam koliko puta sam kupovala. Da ne govorimo o duševnom bolu.

Foto: V.N.

 

Nadam se da će sada mojim mukama biti kraj, ali i dalje strepim. Ne znam šta je u nečijoj glavi-priča Irena koja ne može da nađe razlog nečijeg iživljavanja nad njom.

Supruga i sina, Zoltana Hološija, nekada načelnika Severnobanatskog okruga, odavno je izgubila. Dani su joj protkani tugom i brigom, a još veća muka i strah od napadača ispunjavaju je nespokojom u porodičnoj kući. Drski komšija je „potpis“ ostavljao noću, u kasnim večernjim satima, a od kada je otkriven, napadi su prestali.

- Sela sam i zaronila u prošlost, preturala sam po mislila ceo svoj život i nisam mogla da nađem razlog zbog kojeg mi neko čini ovo zlo. Uvek sam živela mirnim životom, bez svađe i kavgi, nikome se nisam zamerila. Nikada niko iz moje familije nije imao mrlju u životu, zbog koje bi mi se neko možda svetio. Zaista ne znam zašto nekome smetam-kaže baka Irena.

Foto: V.N.

 

Nezaštićena starica je skrnavljenje fasade kuće redovno prijavljvala policiji, koja je izlazila na teren, pravila zapisnik i sve do sada, podnosilakrivičnu prijavu protiv N.N lica. Očevidaca nikada nije bilo a kao po pravilu napadi na Ireninu kuću dešavali su se oko ponoći.

Pomagali im godinama

Irena Hološi je po zanimanju krojačica, a porodicu komšije uvek je uvažavala. Čak im je, zajedno sa preminulim suprugom koji je bio moler, i pomagala.

-Njegovoj supruzi sam nekoliko puta šila odela, dolazila je u kuću. Pa i venčanicu kada su se venčavali. Imali smo korektne odnose. Moj suprug koji je bio moler davao im je savete kako da srede kuću- navodi Irena.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

STARICA ŽIVI U HORORU KOJI NIKO NE ŽELI DA ZAUSTAVI?! Napadi na Ireninu kuću sve agresivniji, ona strahuje da će joj i fizički nauditi/FOTO/
Srbija

STARICA ŽIVI U HORORU KOJI NIKO NE ŽELI DA ZAUSTAVI?! Napadi na Ireninu kuću sve agresivniji, ona strahuje da će joj i fizički nauditi/FOTO/

Irena Hološi (83) iz Kikinde, već devet godina živi u pravom paklu, nemoćna i nezaštićena od jednog ili više napasnika koji joj skrnave kuću prljavim uljem. Vandalizam se ponovio prošlog ponedeljka i postaje sve agresivniji, jer su na meti napadača i komarnici na prozorima, pored fasade i roletne, a starica strahuje da će uću i kuću i napasti je fizički.

17.06.2021

16:49

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set