• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

10.12.2021

15:35

MOTORIMA DO DEČIJIH SRCA: Kikindski bajkeri „prašiće“ ulicama sa džakovima punim NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA/FOTO/

V.N.

Vesti

MOTORIMA DO DEČIJIH SRCA: Kikindski bajkeri „prašiće“ ulicama sa džakovima punim NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA/FOTO/

Podeli vest

I ove godine zagrmeće kikindskim ulicama bajkeri na moćnim mašinama, u crvenim odorama Deda Mraza, da novogodišnjim paketićima zagreju dečija srca.

Opakog izgleda i mekog srca, bajkeri Moto klubova „No limits“ i „Banatski bajkeri“ spektakularan su prizor koji svakog decembra otapa dušu i najokerilim protivnicima motora na ulicama.

„Opasna“ banda na motorima svojim huminatarnim delovanjem ukida stereotipe o grubim i žestokim  momcima, proklamuje porodične vrednosti, sigurnost u saobraćaju i brine za najmlađe sugrađane.

Foto: V.N.

 

Tako će biti i ovog decembra, jer će širom otvorenog srca deliti novogodišnje paketiće kikindskim mališanima. Iza maske opakih momaka, u dubini duše kriju se dobri ljudi.

- U saradnji sa lokalnom samoupravom, devetu godinu zaredom, od kada postoji Kutija želja na gradskom trgu, delimo paketiće na adrese mališana. Poseban je to osećaj koji nas ispunjava zadovoljstvom i srećom, a kada vidimo dečije osmehe, znamo da radimo pravu stvar. Većina nas su porodični ljudi, pa nam dobro poznatao kolika je radost mališana zbog našeg zrna pažnje-kaže Mirko Brkanlić, predsednik Moto kluba „No limits“.

Foto: V.N.

 

I dvadesetak članova Moto kluba „Banatski bajkeri“ aktivno je u humanoj misiji, sada treću godinu zaredom. U susretu sa mališanima, bajkerima nežnog srca najteže pada što moraju da odbiju njihove želje da se provozaju motorima.

- U saradnji sa privatnim firmama, ovo je treća godina kako ćemo deci uručiti novogodišnje paketiće. Obići ćemo četiri zabavišta, a ukoliko bude više sredstava, ići ćemo i u sela, da tamošnju decu, takođe, obradujemo.

Foto: V.N.

 

Mališani su oduševljeni prizorom Deda Mrazeva na motorima. Traže da se slikaju sa nama, pa i da ih provozamo, ali nam je teško, jer moramo da ih odbijemo.

Posebno što kao klub raznim akcijama promovišemo sigurnu vožnju u saobraćaju, tako da deci ne možemo da ispunimo tu želju-kaže Ferenc Tamaš, predsednik Moto kluba „Banatski bajkeri“.

Foto: V.N.

 

Krajem decembra, bajkeri će ponovo „prašiti“ kikindskim ulicama, a u njihovim redovima po pravilu ima i pripadnica nežnijeg pola, koje kao Deda Mrazice rado učestvuju u ovoj plemenitoj akciji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Problem za Francuze: Lukas Ernandez pod znakom pitanja
Fudbal

Problem za Francuze: Lukas Ernandez pod znakom pitanja

Fudbaler Pariz Sen Žermena i francuski reprezentativac Lukas Ernandez (28), koji je u polufinalnom meču Lige šampiona protiv Dortmuda povredio koleno, mogao bi zbog povrede da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo, objavio je danas "Lekip".

02.05.2024

17:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set