• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

31.12.2021

22:28

Iza maske ovog Deda Mraza iz Pirota krije se NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA

TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC

Vesti

Iza maske ovog Deda Mraza iz Pirota krije se NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA

Podeli vest

Sedamdesetpetogodišnji pirotski Deda Mraz - Stanko Jovanović posle 45 godina dedamrazovskog staža odlučio je da poslednjeg dana 2021. godine "okači dedamrazovsko odelo o klin" i ode u zasluženu penziju.

Ovaj miljenik generacija Piroćanaca uveseljavao je na hiljade mališana u Pirotu, a mnogo puta se dešavalo da je u nekim porodicama donosio radost u po dve, tri generacije.

Na odlazak u penziju, kako je kazao za Tanjug, primorale su ga godine ali i zdravlje, pa je odlučio da se povuče.

Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC

Stanko Jovanović



"Ove godine je 45. godina od kako sam Deda Mraz. Na to da postanem Deda Mraz, nateralo me moje teško detinjstvo. Bio sam sedmo dete u porodici, živeli smo teško, u nemaštini, jedva se preživljavalo, nisam imao srećno detinjstvo. Zbog toga sam odlučio da budem Deda Mraz i da, ako već ja nisam bio srećan kao dete, donosim sreću mladim naraštajima u Pirotu. To sam sa uspehom činio 45 godina - kaže Jovanović za Tanjug.

On je decenijama sa sobom vodio brojne domaće životinje koje gradska deca sve ređe imaju prilike da vide uživo.

"Sa sobom sam vodio magaricu Vidu, kozu Seku, jare Milicu, ovna Boška, plastičnog irvasa i ponosam sam za sve što sam učinio za našu decu i za naš grad", kaže popularni deda Stanko.

Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC

Stanko Jovanović



Njegov osećaj sreće jedino donekle narušava činjenica da nažalost nema ko da ga nasledi.

"Nema ko da me nasledi. Ima Deda Mrazova, ali su previše napadni, a dete nepogrešivo prepozna dobrog čoveka i prilazi dobrom čoveku. Neće dete da priđe svakome. Meni nikada novac nije bio u pravom planu već dečji osmeh i dečja radost, zato sam i omiljen bio i još uvek jesam. Nadam se da će se pojaviti neki dobar čovek koji će nastaviti ono što sam ja radio 45 godina", kaže Jovanović za Tanjug.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set