• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.R.

14.01.2022

12:09

LOME SE ZGLOBOVI, PUCAJU KUKOVI! Niske temperature i led napunile kragujevačku ortopediju (FOTO)

K.R.

Vesti

LOME SE ZGLOBOVI, PUCAJU KUKOVI! Niske temperature i led napunile kragujevačku ortopediju (FOTO)

Podeli vest

Ortopedska klinika u kragujevačkom Univerzitetskom kliničkom centru se tokom poslednjih par dana ubrzano puni pacijentima koji su zadobili prelome kostiju zbog padova.

Niske temperatrure koje danima ne izlaze iz minusa i zaleđeni trotoari zahtevaju poseban oprez, a za starije građane se preporučuje da bez preke potrebe ne izlaze na klizave ulice.

Foto: K.R.

 

Kako Informer saznaje u UKC, ortopedska ambulanta je puna ljudi koji su u padovima zadobili iščašenja, uganuća i prelome.

- Dominiraju povrede kuka, skočnog i ručnog zgloba, kao i ramena. To su povrede tipične za padove. Samo u toku jučerašnjeg dana tri pacijenta su hospitalizovana zbog preloma kuka, dok je broj ostalih povreda daleko veći. Dominiraju stariji pacijenti, ali ima i mlađih koji stradaju na klizavici, kaže Vanja Đorđević, pr ove zdravstvene ustanove.

Foto: K.R.

 

Najveća opasnost vreba na stepeništima, kao i u sporednim ulicama koje su, za razliku od glavnih pravaca i centra grada, uglavnom neraščišćene. Iz inspekcije podsećaju da je na snazi uredba na osnovu koje svakom fizičkom licu, koje nije očistilo sneg i led ispred svoje kuće, preti kazna od 5.000 dinara, dok je taj iznos za pravna lica, vlasnike lokala, ona veća i iznosi 20.000 dinara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set