• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

09.02.2022

12:34

ČUDO IZ ZRENJANINA OSVAJA EVROPU! Dva tribjut benda ABBA i Blek Metalika ne samo da izgledaju VEĆ I ZVUČE KAO ORIGINALI (VIDEO/FOTO)

printscreen

Vesti

ČUDO IZ ZRENJANINA OSVAJA EVROPU! Dva tribjut benda ABBA i Blek Metalika ne samo da izgledaju VEĆ I ZVUČE KAO ORIGINALI (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Dva zrenjaninska tribjut benda, Blek Metalika i ABBA, sjajnim nastupima i saradnjom sa Zrenjaninskom filharmonijom, skrenuli pažnju svetske javnosti

Kad slediš svoj instikt i obožavaš ono čemu težiš, a pri tom si uporan i istrajan, uspeh jednostavno ne može da te mimoiđe, saglasni su Steva Mesaroš i Boško Đelilović, Zrenjaninci i frontmeni dva trenutno najpopularnija tribjut benda Meralika i ABBA, u Evropi, pa i celom svetu.

Foto: Privatna arhiva

 

- Situacija sa koronom nas je značajno omela i sputala u nastojanju da sviramo svuda odakle su nas zvali, a to je zaista ceo svet - započinje priču Steva, koji neverovatno liči i izgledom podseća na pevača i gitaristu Metalike, Džejmsa Alana Hetfilda, 58-godišnjeg Amerikanca iz Kalifornije, koji je, pre četiri decenije, davne 1981.godine osnovao svetski popularan bend. 

Ideju zrenjaninske varijante, tj. tribjut benda, Blek Meralika realizovao je 2016. godine, u saradnji sa iskusnim muzičarima, drugarima pre svega i velikim fanovima Metalike, Aleksandrom Draškovićem, koji svira gitaru, bubnjarem  Dejanom Cetkovićem i basistom Sabolčem Sečeiem.

Za proteklih pet godina, koliko postoje i sa ogromnom energijom praše po binama mnogih evropskih metropola, Blek Meralika iz Zrenjanina, odsvirala je preko 200 koncerata, a ono što je zaista specifično, da im se svaki nastup, razlikovao od prethodnog po izboru pesama.

Foto: Privatna arhiva

 

- 2019. godine, prvi put smo se upustili u zanimljivu muzičku avanturu i ozbijan projekat sa beogrdskim simfonijskim orkestrom, a vrhunac je bio decembarski koncert iste godine, kada smo unapred rasprodali karte za beogradsku Kombank arenu - sa osmehom zadovoljstva na licu, priseća se Steva Mesaroš, uz napomenu da je usledio još veći projekat i saradnja sa Zrenjianiskom Filharmonijom, iz koje je proistekao veliki koncert letos, na manifestaciji Dani piva u Zrenjaninu.

- Bilo je zaista veliko uzbuđenje svirati u rodnom gradu na prepunom Trgu slobode, ta energija dovela nas je do vrhunca karijere i koncerta na beogradskom Tašmajdanu, gde smo takođe u pratnji Zrenjaninske filharmonije, nastupili na manifestaciji Noć muzike, jednoj od najznačajnijih muzičkih manifestacija na ovim prostorima - dodaje Steva, uz konstataciju da je bend definitivno postao hit u Evropi i da mu je drago što se za njihove nastupe interesuju ljudi sa svih strana sveta. 

Foto: Privatna arhiva

 

Bajkovita priča iz Zrenjanina, koja se na javi zaista događa, ovde se ne završava, jer velika nepravda bila bi, ne spomenuti    ABBA Real tribjut bend i fenomen ili čak svetsko muzičko čudo, kako su ga neki nazvali, a to je povratak originalnog švedskog benda nakon skoro četiri decenije, albumom pod nazivom Voyage,  sa 10 novih pesama, koji je objavljen početkom novembra.

ABBA, jedna od najprodavanijih muzičkih grupa sa.preko 385 miliona prodatih albuma, najavila je digitalni koncert u Londonu u 2022. godini.

- Sve su ovo zaista fascinatni podaci i dokaz da ništa nisam promašio, kada sam sa drugarima iz grupe Mamurno jutro, 2007. godine, krenuo sa ABBA tribjut bendom - kaže Boško Đelilović, frontmen i pokretač svih akcija benda, koji čine iskusni i muzički obrazovani članovi, okupljeni oko ideje da današnjoj publici približe svetake hitove nekada veoma popularne grupe.

- Krenuli smo stidljivo, pre 14 godina, kada je pojava tribjut bendova bila retkost, ali nismo odustajali - nastavlja popularni Bole, ponosan na originalne nastupe poslednjih godina, perfektno muziciranje, kostime i koreografiju, kojima bend potpuno dočarava atmosferu i duh, koji su vladali na koncertima Abe, u vreme njihove najveće svetske popularnosti.

Hitove poput Waterloo, Chiquitita, Dancing Queen, Mamma mia, SOS i mnoge druge, bend iz Zrenjanina izvodi ne izlazeći iz okvira autentičnog, uz maksimalnu ozbiljnost i profesionalnost svih članova.

Foto: Privatna arhiva

 

- Smatramo da ova vrsta muzike ni danas nije izgubila popularnost, pesme jednostavno žive i prenose se sa generacije na generaciju i podjednako su interesantni najširoj muzičkoj publici svih uzrasta, kultura i podneblja - uglas ističu članovi ABBA tribjut benda, ponosni na činjenicu da je originalni sastav iz Švedske, ostavio neizbrisiv trag na svetskoj muzičkoj sceni.

- Bilo bi zaista sjajno upoznati ih, naročito sada, kada su ponovo aktivni i svojski su zaljuljali scenu - kaže Boško Đelilović, stidljivo ističući da prijaju pohvale i brojni pozivi za koncerte širom Evrope.

Uz Blek Metaliku, zajedno sa Zrenjaninskom filharmonijom ABA tribjut je krajem avgusta svirala na manifestaciji Dani Piva u Zrenjaninu, bio je to koncert koji je doneo nove, još energičnije i kreativnije vibracije, baš kao i Tašmajdanski nastup sa filharmonijom, pod nazivom ABBA Simfonik.

Nisu bili ni rođemni, ali sve pesme znaju 

- Mnogo je na našim koncertima onih koji su rođeni nakon sedamdesetih, tj. 1982.godine kada je ABBA prekinula sa radom, ali sve pesme znaju i pevaju zajedno sa nama - poručuju članovi ABBA tribjut benda iz Zrenjanina.
 

Za deceniju i po na stotine nastupa

Za skoro deceniju i po koliko sviraju zajedno, članovi benda proputovali se više desetina hiljada kilometara i odsvirali više stotina koncerata od Skandinavije do Grčke, uključujući sve države nekadašnje Jugoslavije.  

Foto: Privatna arhiva

 
Koncerti u Americi i Rusiji 

Ako situacija sa korona virusom bude išla u očekivanom pravcu normalizacije, Blek Metalica bend u 2022. godini očekuju koncerti u severnoj i južnoj Americi, Rusiji, Skandinaviji, gde je hevi metal veoma popularan, kao i nastavak koncerata po Evropi.
 

Foto: Privatna arhiva

 
Steva isti Džejms

Neverovatna fizička sličnost Steve Mesaroša i Džejmsa Hetfilda, često je u nedoumicu dovodila brojne fanove, koji nisu bili sigurni da li je tribjut bend, kako su u šali naglašavali, zaista doveo na nastup pevača Metalike, uz komentar ma nemoguće, pa čovek je isti.

Ne propuštaju nijedan Metalikin koncert

Kao veliki fanovi, Steva, Aleksandar, Dejan i Sabolč, nisu propustili ni jedan evropski koncert Metalike i zanimljivo uvek su iz prvog reda uživali u sjajnom muziciranju kalifornijskog kultnog hevi metal benda. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set