• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

28.02.2022

14:37

Stevanov „Mistral“ šampion u „Gusanijade“ u kategoriji dvogodaca

V. N.

Vesti

Stevanov „Mistral“ šampion u „Gusanijade“ u kategoriji dvogodaca

Podeli vest

Dečak Stevan Ognjanov (6) iz Mokrina nadenuo je svom gusku ime „Mistral“ po divljem konju iz crtanog filma, a ispostavilo se da je poput munje ovaj dečakov favorit savladao vršnjaka „Srećka“, vlasnika Save Terzića Košničara, na 36. Svetskom prvenstvu u nadmetanju guskova. Nenad Ognjanov u kategoriji dvogodaca ubedljivo pobedio

Deca sa sela imaju mnoge prednosti koje im za bezbrižno detinjstvo pružaju nepregledne livade, čistiji vazdug, zdrava hrana, ali i blizina domaćim životinjama od kojih je Mokrinčanima omiljeni gusak. Tako je i dečak Stevan uz oca Nenada zavoleo odgajanje gusaka i kao ponosni pobednik podigao pehar za novog šampiona „Gusanijade“ u kategoriji dvogodaca. Ispostavilo se da je Stevanov „Mistral“ poput divljeg konja iz crtanog filma protutnjao Guščarskim trgom i poterao u beg rivala „Srećka“.

-„Mistrala“ smo pripremali tokom čitave godine. Obavezno je svakodnevno išao u šetnji, pet-šet puta na dan smo ga kupali. Napravićemo jedan bazen za guske, da se tu kupaju i da sve bude kako treba za našeg šampiona. Za guščarstvo treba puno vremena i truda, ali i sreće. Ljubavi najviše. Imali smo jako teške borbe do finala, tako da je sve bilo neizvesno-priča Nenad Ognjanov.

Novi šampion ušao je u treću godinu života, a ono što mu predstoji je dvogodišnja penzija, mirovanje i posebni tretmani, pre nego što u guščarskoj areni pokaže svoju prgavost.

-Moramo ga čuvati dve godine i negovati, mirovaće, a onda ga puštamo u glavni ring da se nadmeće sa seniorima. Prošle godine osvojio je treće mesto u kategoriji mladih, a ove prvo kao dvogodac-kaže Ognjanov.

Dok „Mistral“ ne statasa u belog viteza koji će poneti lovorike u finalu seniora, ljubiteljima mokrinske „Gusanijade“ predstavljaće se druge šampionske nade nadaleko poznate banatske koride, koja se tradicionalno održava svake poslednje nedelje u februaru.

Do sledeće godine, laskavu titulu nosiće ovogodišnji seniorski pobednik, osmogodišnji gusak “Rodac”vlasnika Aleksandra Adamova koji za 11 minuta nadvladao “Koronu” i postao šampion 36. Svetskog prvenstva u nadmetanju gusaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set