• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.03.2022

07:19

SPREMITE SE, DOLAZI SNEG! Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana!

Informer

Vesti

SPREMITE SE, DOLAZI SNEG! Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana!

Podeli vest

U Srbiji ujutru i pre podne na zapadu i jugu umereno do potpuno oblačno, u ostalim krajevima pretežno sunčano, a provejavanje slabog snega se očekuje ponegde u planinskim predelima

Posle podne naoblačenje u svim krajevima.

Padavine će se pojačati najpre na jugu Srbije, u većini mesta se očekuje sneg, a tek ponegde u nižim predelima mešovite padavine - kiša i sneg. Uveče i u toku noći padavinska zona će se proširiti na sve krajeve južnije od Save i Dunava, uz stvaranje ili povećanje visine snežnog pokrivača.

Suvo vreme zadrzaće se samo u Vojvodini.

Najniža temperatura od -4 do 0, a najviša od 4 do 8 stepeni, saopštio je Republički hidrometeoroloski zavod. Vetar će biti slab i umeren, istočni i severoistocni, uveče i u toku noći na planinama, u košavskom području i u istočnoj Srbiji u pojačanju.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu ujutru slab mraz, pre podne pretežno sunčano, a posle podne promenljivo oblačno.

Vetar slab do umeren, severoistočni. Najniža temperatura oko -1, a najviša oko 7 stepeni. U toku noći vetar će biti u skretanju na istočni i u pojačanju, a mešovite padavine - kiša i sneg, očekuju se posle ponoći.

Izgledi vremena za naredne dane

U Srbiji se do 12. marta očekuje hladno vreme za prvu polovinu marta sa jutarnjim mrazevima, dnevnom temperaturom u većini mesta od 2 do 4 stepena, ali i sa učestalom pojavom susnežice i snega.

Više padavina biće u nedelju i ponedeljak, 6. i 7. marta, kada će na zapadu i jugu Srbije doći do stvaranja/povećanja visine snežnog pokrivača za 5 do 20 cm, a manji snežni pokrivač formiraće se mestimično i u ostalim krajevima.

Od utorka do kraja perioda promenljivo oblačno vreme uz smenu sunčanih intervala i pojave kratkotrajnog snega ili lokalnih pljuskova snega.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set