• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2022

08:41

VOZAČI, VAŽNO OBAVEŠTENJE! U naredna 24 sata policija posebno kontroliše OVA TRI PREKRŠAJA!

Insajder/Novak Đurović

Vesti

VOZAČI, VAŽNO OBAVEŠTENJE! U naredna 24 sata policija posebno kontroliše OVA TRI PREKRŠAJA!

Podeli vest

Sve veće saobraćajnice u Srbiji biće danas 24 sata pod "opsadom" saobraćajne policije

Na svim deonicama nalaziće se radari kojima će se kontrolisati brzina vozila, a vozači će biti podvrgnuti alko-testiranju kao i testu na drogu.

Policija će, takođe, gledati i da li svi unutar vozila koriste sigurnosne pojaseve. 

- Kod nas, ali i u celoj Evropi se sprovodi pojačana kontrola saobraćaja. U četvrtak 24 sata kontolisaće se prebrza vožnja, alkohol i vezivanje sigurnosnih pojaseva. Pored radarskih uređaja na putevima će biti svi presretači, koristiće se i sistemi video nadzora ...Na auto-putevima će se koristiti radari koji će meriti prosečnu brzinu vozila. Poznato je već da je brzina broj jedan ubica na putevima. Polovina saobraćajnih nezgoda sa nastradalima je zbog prebrze vožnje i to je razlog zašto se sprovode ovakve akcije ne samo kod nas nego širom Evrope - kaže za "Telegraf.rs" Vladimir Vida, major u Upravi saobraćajne policije.

Foto: printscreen RTS

Vladimir Vida

Kako ističe Vida, na važnim saobraćajnicama u Srbiji danas će se do pomoći nalaziti radari i biće angažovane sve raspoložive snage saobraćajne policije. 

- Cilj je da tog jednog dana, 24 sata budu pokriveni svi putni pravci. Sudeći po prethodnom putu tog dana se i otkrije najveći broj vozača koji su vozili više od dozvoljene brzine. Brzina neće biti jedini prekršaj koji ćemo mi kontrolisati. Svaki vozač za koga se otkrije da je vozio prebrzo biće podvrgnut alko-testiranju, a za onog vozača za koga posumnjamo da je pod dejstvom psiho-aktivnih supstanci biće podvrgnut testu na drogu. Policija će pored ova dva prekršaja kontrolisati i da li svi putnici u vozilu na pravilan način koriste sigurnosne pojaseve-dodaje Vida.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Coyote Nervosius

pre 2 godine

Zašto samo 24h ?? Zar im to nije redovna radna obaveza ??? Saobraćajnu policiju treba učiniti nevidljivom na terenu. Da dobiju neobeležena vozila sa radarima i kamerama, da se kreću putevima, i da slikaju. Kako po naseljima, tako i po lokalnim putevima. Ne samo na autoputu. Samo u mom komšiluku voze preko 100km/h na metar od autobuske stanice sa 20-40 putnika. I nikom ništa. A i mnogi od nesavesnih vozača su isto "policajci".

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set