• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

29.03.2022

18:50

UPOZNAJTE LAJKOVAČKOG SNUPIJA! Zoran razvio unosan biznis zahvaljujući psu iz čuvenog stripa i crtaća: Iz srpske uzgajivačice otišao u Evropu! (FOTO)

RINA

Vesti

UPOZNAJTE LAJKOVAČKOG SNUPIJA! Zoran razvio unosan biznis zahvaljujući psu iz čuvenog stripa i crtaća: Iz srpske uzgajivačice otišao u Evropu! (FOTO)

Podeli vest

Mnoge generacije odrastale su uz čuvenog Snupija. Umiljat, pametan i druželjubiv, takvog ga svi pamte. Ovaj pas koji je prepoznatilj u čitavom svetu, dao je ideju jednom Lajkovčaninu da uzgajajući čuvenu bigl rasu pokrene neverovatan biznis i to sasvim neočekivano

Zoran Jeftić je jedan od retkih proizvođača i uzgajivača ove jedinstvene rase pasa u Srbiji za kojim su željne sve zemlje Evrope, jer je upravo bigl rado viđen kućni ljubimac.

- Ideja je došla sasvim spontano, u želji da imamo mi našeg kućnog ljubimca, sin je želeo da nabavimo bigla jer obožava crtani sa njegovim likom. Kada smo nabavili prvog psa imao je 52 dana starosti i u naš dom nije stigao kao poklon već smo ga kupili. Kako je vreme prolazilo on je dobijao dosta naslednika, tačnije taj broj je sada već 87 - kazao je Zoran za RINU.

Foto: RINA

Zoran Jeftić

Ova rasa pasa, potekla je iz Engleske, ali je utočište pronašla upravo u Srbiji u domaćinstvu Jeftić. Iz njihove uzgajivačnice ovi divni kućni ljubimci pronašli su svoje mesto u mnogim domovima. Ipak, ova na izgled umiljata rasa, najbolje se pokazala u lovu na divljač. Lukavi su tragači i sposobni da stignu mnoge životinje, pa čak i brze zečeve.

- Oni su najstariji psi goniči na svetu, odlično su se pokazali u lovu, na prostoru Srbije, imaju trag, njuh, glava im je uvek spuštena u lovu, i tako markiraju teritoriju, specijalnost su im divlje svinje, lisice i dugouhi zečevi. Sa čak 32 takmičenja vratili su se sa osvojenih 29 prvih mesta - izjavio je Zoran.

Mnogi ovakvih biglova, zbog svog lepog lica, dugih ušiju, i šare po telu, Lajkovačkom prugom stigli su do mnogih rezidencija širom Evrope, a novi psi krenuće uskoro put Belorusije i Kanade.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set