• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.R.

08.04.2022

13:11

PREKO 2,5 TONE ZAPLENJENOG KROMPIRA IDE U NARODNI KAZAN! Dobra vest za najugroženije Kragujevčane

K.R.

Vesti

PREKO 2,5 TONE ZAPLENJENOG KROMPIRA IDE U NARODNI KAZAN! Dobra vest za najugroženije Kragujevčane

Podeli vest

Gradska uprava za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju grada Кragujevca u akciji kontrole vanpijačne prodaje koju je izvela krajem marta ove godine, zaplenila je 2,62 tone krompira

Zaplenjeni krompir uz saglasnost Gradskog veća a na osnovu Ugovora o ustupanju robe bez naknade u humanitarne svrhe, predat je Crvenom krstu Кragujevac.  Inače, Narodna kuhinja pri Crvenom krstu u Кragujevcu ima 870 korisnika, za koje se hrana priprema šest dana u nedelji i deli na šest punktova.

- Robom koju smo do sada zaplenjivali tokom kontrole vanpijačne prodaje, raspolagali smo na isti način, kazala je Zorica Avramović, načelnica Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu miliciju.

Foto: K.R.

 

- S obzirom na to da je reč o velikoj količini i robi kvarljive vrste a radi blagovremenog reagovanja, veoma brzo dobijena je saglasnost Gradskog veća za sklapanje Ugovora kako bi naši sugrađani i njihove porodice imale korist od namirnice koju smo oduzeli kao vanpijačnu prodaju, rekla je Avramović.

Кrompir će biti upotrebljen za pripremanje obroka korisnicima narodne kuhinje, a jedan deo biće podeljen porodicama.

- Ovo je veoma korisna namirnica kojom ćemo obogatiti ishranu u Narodnoj kuhinji, a verujem da će njom najviše biti obradovana deca i domaćice koje će same pripremati obroke za svoje porodice, rekla je Nevenka Bogdanović, sekretar Crvenog krsta Кragujevac. 

Foto: K.R.

 

- Od prvog poziva iz Gradske uprave do preuzimanja namirnice, reagovalo se jako brzo, jer je nabitnije bilo da ovakva naimirnica ne stoji dugo i ne čeka.

Jelovnik u kome će se naći musaka, krompir čobra, paprikaš i druga jela, isplaniran je i već od danas kuvari Crvenog krsta kreću sa pripremom obroka, kazala je Bogdanović, zahvalivši se gradu Кragujevcu na donaciji u ime svojih korisnika.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set