• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

09.04.2022

13:51

UZNEMIRUJUĆE! Rajko zatekao JEZIV prizor na svom imanju! U okolini Čačka pronađena rastrgana tela... (FOTO)

D.K.

Vesti

UZNEMIRUJUĆE! Rajko zatekao JEZIV prizor na svom imanju! U okolini Čačka pronađena rastrgana tela... (FOTO)

Podeli vest

Psi lutalice opet su napravili ogromnu štetu u selima koja se nalaze u okolini Čačka. Rajko Ristanović iz Rakove ostao je zatečen prizorom koji je ugledao na svom imanju kad je krenuo da obiđe stado ovaca

- Oni su upali preko noći, kad sam prišao do tora imao sam šta i da vidim. Pet ovaca je zaklano, potpuno rastrgnuto, a pet je teško povređeno. Dvoje jagnjadi je nestalo, pa pretpostvaljam da su ih psi odvukli kako bi pojeli - kaže Rajko za RINU.

Dodaje da je na lice mesta odmah izašao i veterinar koji je gotovo siguran da su ovakvu štetu mogli da pričine samo psi lutalice.

Foto: RINA

Rajko na imanju zatekao zaklane ovce

Inače, psi lutalice često predstvaljaju veliki problem, a izuzetak nije ni grad Čačak. Tokom prethodne godine registrovan je manji broj napada na ljude, ali se povećao broj napada na domaće životinje.

- Tokom 2021. godine protiv grada Čačka podneto je 186 odštetnih zahteva oštećenih građana koji su pretrpeli povrede ili im je pričinjena šteta usled ujeda pasa lutalica. Od ovog broja 83 zahteva otpada na napade pasa na domaće životinje, registrovano je 59 zahteva više nego pret - navodi se u izveštaju Gradskog pravobranilaštva.

Odštetni zahtevi podnose se Gradskom pravobranilaštvu, nakon čega se oni prosleđuju Komisiji za utvrđivanje štete prouzrokovane od strane pasa lutalica, koja obrađuje predlog i daje predlog u pogledu iznosa nakknade štete.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bg

pre 2 godine

Čopori šakala haraju Srbijom. Lovci slabo reaguju na ovu napast. Svedok sam da po Šumadiji ne može da se spava od njihovog zavijanja, a šteta na divljači, živini i ostalim manjim žiotinjama je ogromna. Ne može se ni stado goveda više ostavljati u livadama. Niko i ne govori o tome. Jedino da naselimo vukove, ali šta ćemo posle sa njima?

Rade

pre 2 godine

Ne dirajte pse, oni su u Srbiji svete životinje..

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set