• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

19.04.2022

17:03

BORSKA TOPIONICA NEĆE RADITI DO SEPTEMBRA! Kinezi doneli odluku, evo o čemu se radi (FOTO)

SZC Bor

Vesti

BORSKA TOPIONICA NEĆE RADITI DO SEPTEMBRA! Kinezi doneli odluku, evo o čemu se radi (FOTO)

Podeli vest

Jutos u 4.15 minuta zaustavljena je ispražnjena fleš-peć, čime je zvanično počeo veliki remont metalruških agregata u Borskoj Topionici kineske Kompanije Zi Đin

U naredna četiri meseca tačnije do septembra meseca, topionički sistemi biće povezani sa novim, jer ova Kompanija ubrzano sporovodi tehničku rekonstrukciju i izgradnju novih konvertora, anodnih peći i drugih postrojenja.

Foto: SZC Bor

 

Kako je planom predviđeno, biće zamenjen i elektrostatički filter kako bi se sveobuhvatno tretirale čestice prašine iz procesa topljena.

Izgradnjom tog sistema, čije se okončanje očekuje do kraja ove godine, kvalitet vazduha u Boru biće znatno poboljšan ističu u Kompaniji. Zi Đin je do sada u ove poslove uložio 1,2 milijarde dolara tačnije u modernizaciju procesa u nekadašnji RTB Bor a preko 170 miliona dolara investirano je u zaštitu životne sredine.

Ovim je višedecenijski problem zagađenja vazduha u Boru u velikoj meri već rešen, jer se emisione vrednosti nalaze u dozvoljenim granicama a vrlo često i ispod tih granica.

Foto: SZC Bor

 

Inače, po završetku celokupnog projekta tehničke rekonstrukcije, izgradnje i proširenja očekuje se da Zi Đin do 2025. godine dostigne planiranu godišnju proizvodnju 180.000 tona katodnog bakra i tri do pet tona zlata na godišnjem nivou.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set