• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/levackenovine

05.05.2022

11:08

RODE STVARNO DONOSE DECU! Meštani Rekovca veruju da su im ove ptice donele sreću

Vesti

RODE STVARNO DONOSE DECU! Meštani Rekovca veruju da su im ove ptice donele sreću

Podeli vest

Krajem aprila 2020. godine, zbog ljubavi i vernosti, dve bele rode izabrale su Rekovac za svoj novi dom, danas je ulica Šumadijska postala simbol njihove sreće

Ulica Šumadijska i bandera u istoj, postala je simbol njihove sreće, a i celog mesta. I evo sada, nakon dve godine rode su opet doletele u svoje gnezdo.

Meštani rode svakodnevno viđaju kako preleću Rekovac i okolinu. Na livadama su, pokraj reke, često i u voćnjacima, uvek u potrazi za hranom.

Foto: Printscreen You Tube

Rode donele sreću meštanima Rekovca

Poslednjih dana primećuju da su rode često u gnezdu i veruju da već imaju jaja, pa se male rode očekuju uskoro.

I stvarno, rode donose sreću. Tako je bilo i u porodicama u Šumadijskoj ulici, pa su rode "stvarno" donele bebe. Meštani se nadaju da će se takva praksa nastaviti i šire, u celom Rekovcu, pišu levackenovine.

Podsetimo, nikada do sada, Rekovac nije bio domaće stanište za bele rode. Bilo je sporadičnih i sasvim slučajnih poseta u toku leta ili početkom proleća, ali gnezda ovih ptica su pravi raritet.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set