• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

11.05.2022

11:10

ZAVRŠEN KUSTENDORF, NAGRADA DRVO ŽIVOTA PETRU BOŽOVIĆU! Emir Kusturica ruskom filmu uručio Zlatno jaje (FOTO)

Z.G.

Vesti

ZAVRŠEN KUSTENDORF, NAGRADA DRVO ŽIVOTA PETRU BOŽOVIĆU! Emir Kusturica ruskom filmu uručio Zlatno jaje (FOTO)

Podeli vest

Sinoć je završen 15. Međunarodni filmski i muzički festival “Kustendorf” u Drvengradu, u Mokroj gori

Prvu nagradu Zlatno jaje dobio je ruski kratki film “Vedro nebo”, reditelja Andreja Zamoskovnija i scenariste Igora Coja.

Srebrno jaje osvojio je film „Nemački kvalitet kolege“ reditelja Janisa Aleksandera Kiefera iz Nemačke, a Bronzano jaje dodeljeno je za ostvarenje „Ludi Ples“ reditelja Vanje Viktora iz Švajcarske. Specijalnu nagradu festivala dobila je Veronika Ečegi iz Španije za film "Vučicin totem", a nagradu "Filko Filač" za kameru dobio je film "Beskorisni operski pevači" Paola Serete de Ene iz
Danske.

Foto: Z.G.

 

Nagrade je uručio osnivač i idejni tvorac “Kustendorfa” Emir Kusturica. Tom prilikom je ispričao susret sa književnikom Gabrijelom Garsijom Markesom u Parizu, kada ga je pitao šta najbolje izražava ideju ljudskog postojanja.

- Da li je to Bog, nadsila, svemir, kosmos? Gledao me je dugo dok sam nabrajao sve te obrazovne opsesije i rekao mi je: "Najbolje je izražava zlatno jaje" Zato ga dodeljujemo kao glavnu nagradu – rekao je Kusturica.

Foto: Z.G.

 

Na svečanosti zatvaranja festivala, nagrada "Drvo života" za životno delo glumcu Petru Božoviću. Reditelj je rekao da Božovića zna 42 godine, i da nikada nije igrao u njegovim filmovima, ali da se nada da hoće.

Foto: Z.G.

 

- Drvo života ću čuvati. Drvetu je potrebna nega i voda. Koristiću izvanrednu francusku reč "voda života" i trudiću se da drvo života njom zalivam. "Voda života" je rakija – rekao je između ostalog glumac zahvalivši se na nagradi i publici koja ga je sa ovacijama na nogama dugo pozdravljala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set