• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

12.05.2022

22:37

VIŠE GA NIKAD NEĆU OSTAVITI! Vlasnik ukradenog konja koji je pronađen kod Prokuplja: Marko je njištao kad mi je čuo glas, suze su me oblile (VIDEO)

Informer

Vesti

VIŠE GA NIKAD NEĆU OSTAVITI! Vlasnik ukradenog konja koji je pronađen kod Prokuplja: Marko je njištao kad mi je čuo glas, suze su me oblile (VIDEO)

Podeli vest

Konj Marko koji je u noći između 7. i 8. maja ukraden sa porodičnog imanja u Kovanlučkoj ulici u Nišu, pronađen je juče u selu Babin Potok, nedaleko od Prokuplja

Vesti o nestalom ljubimcu vlasnici su dobili od porodice Stanković iz ovog prokupačkog sela, koji su ne znajući za krađu, svoju kobilu i uz novčanu doplatu zamenili za Marka. 

Zahvaljujući medijima koji su objavili njegovu fotografiju, Stankovići su shvatili da imaju ukradenu životinju pa su obavestili Markovu vlasnicu Anđelu Živković, koja je sa dedom Nenadom Tasićem i sestrom Zoranom, odmah krenula put Babinog Potoka.

Tasić kaže da od onog jutra kada je shvatio da je Marko ukraden, nije imao mira.

- Tresao sam se kao prut, Anđela me je tešila, govorila da ćemo da kupimo drugog konja, a ja sam hteo da crknem za Marka. Kad smo otišli u Babin Potok, još sa kapije sam počeo da ga dozivam. Zavikao sam: "Marko, gde si?" Čim mi je čuo glas, počeo je da njišti, suze su me oblile. Ta žena kod koje je konj bio me je molila da ne plačem, a ja joj kažem: "To su suze radosnice, ja sam sad najsrećniji na svetu"! Pozvao sam je da uđe sa mnom u štalu, da vidi kako će mi se Marko obradovati. Kazao sam mu: "Hajde Marko da se poljubimo"! Odmah mi je prineo glavu ka licu, sve razume, kao čovek. Više ga nikad neću ostaviti, čuvaću ga i dan i noć. Ne znam kako bih živeo da ga nismo našli. Zarekao sam se bio da se neću brijati dok ga ne nađem. Eto, ni za pokojnim ocem ni suprugom nisam puštao bradu, a ovo me je toliko pogodilo, čini mi se nikad mi teže u životu nije bilo – priča Tasić.

Foto: Informer

Nenad Tasić

Objašjava da mu je neverovatno da te noći kada su kradljivci upali na njihovo imanje, nijedan pas nije zalajao.

- Otvorili su kapiju, isekli katanac, odveli konja, a psi se živi nisu čuli. Obično laju na sve što prolazi, da sam ih čuo izašao bih, ne bih dao da odvedu Marka. Sa druge strane, možda je to za mene dobro, baš mi jedan komšija kaže da su mogli da me ubiju da sam pokušao da ih sprečim  – priča deda Nenad.

Foto: Informer

Marko kod kuće

Zorana Živković kaže da ih je telefonski poziv o Markovom pronalasku nemerljivo obradovao ali da sve dok ga nisu videli, nisu bili sigurni da je to njihov ljubimac.

Bojala sam se da će to biti uzaludno nada, bili smo duboko potrešeni mada nas je taj momak koji nas je pozvao ubeđivao da je to sigurno Marko, zbog specifičnih šara na nogama. Čim smo ga ugledali, odmah smo znali da je to on. Bojali smo se da će deda Neša doživeti srčani udar, bio je mnogo uzbuđen kada smo ga pronašli. Strašno smo brinuli, svuda smo ga tražili, još nam je neshvatljivo da neko može da tek tako upadne na nečiji posed, da ima toliko drskosti i smelosti – rekla je ova devojka.

Foto: Informer

Zorana Živković

Njena sestra Anđela ističe da će Marko ubrzo dobiti opremu koja će sprečiti da bude ponovo ukraden.

Stavićemo mu GPS uređaj da bismo u svakom trenutku znali gde se nalazi. Beskrajno smo zahvalni ljudima koji su nam vratili konja, i oni ih gaje i veoma su za njih vezani pa su shvatili koliko nam je bilo teško zbog Markovog nestanka – kaže ova Nišlijka.

Objašnjava da je o ovom događaju obaveštena i policija te da oni rade na procesuiranju kradljivaca.

Foto: Informer

Deda Nenad nije krio oduševljenje

Povodom nesvakidašnje krađe, Markove vlasnike obišao je i njihov prijatelj, predsednik niške opštine Palilula Bratislav Vučković, koji je izrazio zadovoljstvo što se mnogo ljudi angažovalo da im se vrati njihov ljubimac.

Ovo je je još jedan dokaz da zajedničkim snagama sve možemo pa i kada se radi o ovako bizarnim situacijama kao što je krađa konja usred Niša. Zaista je strašno da se neko osmelio da uđe u tuđe dvorište, da iseče lance i katance i da odvede životinju i to tridesetak kilometara od Niša. Neverovatno je da je samo par dana nakon što se ta informacija pojavila u medijima, Marko pronađen, to samo pokazuje koliko smo solidarni kada se za tim ukaže potreba – rekao je Vučković.

Foto: Informer

Bratislav Vučković

Šestogodišnjeg Marka deda Nenad, Anđela i Zorana Živković imaju godinu dana a prema njemu se odnose kao prema kućnom ljubimcu. Ono od čega su najviše strahovali je da će ovaj prelepi konj završiti na nečijoj trpezi, ali na svu sreću, to se ipak nije desilo.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srba

pre 1 godinu

Niš je postao divlji zapad. Grad bezakonja u kome policija i sudstvo spavaju. Menjati zakon o zaštiti privatnog poseda i o samoodbrani pod hitno!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set