• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

13.05.2022

16:48

ŠANSU ZA POSAO DOBIĆE JOŠ OKO 300 NOVIH RADNIKA! Kompanija Zi Đin uzdanica razvoja Bora i Majdanpeka!

V.J.

Vesti

ŠANSU ZA POSAO DOBIĆE JOŠ OKO 300 NOVIH RADNIKA! Kompanija Zi Đin uzdanica razvoja Bora i Majdanpeka!

Podeli vest

Shodno proizvodnim planovima i razvojem Kompanije , zapošljavanje ide u korak kao jedna od najvažnijih segmenta, najavili su nadležni u Sektoru za ljudske resurse kineske Kompanije Zi Đin na 17.Sajmu zapošljavanja održanom u Boru

Pod sloganom ,,Budućnost si ti,, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavenje, preko dvadeset poslodavaca iskazalo interesovnaje i potrebu za novim kadrovima.

,, Nama su najpotrebniji inženjeri automatizacije, elektrotehnike, mašinstva i metalurgije ali i ostali sa ektro strukom IV stepena i iskustvom u tom poslu . Zatim, vozači teških kamiona , mašinbravari zavarivači , mašinski tehničari i ostali.

Foto: V.J.

 

Sve prijave radnika ovih obrazovnih profila su dobrodošle i biće razmotrene kaže, Mirjana Popadić, rukovodilac Sektora za ljudske resurse u Kompaniji Zi Đin .

Tako da će u narednom periodu na posao u ovoj Kompaniji ali i u Kompaniji Zi Đin Mining koja radi na projektu rudnika ,,Čukaru Peki,, moći da računa po 200 do 300 novih radnika. Stav i želja Kompanije Zi Đin je da da se u sardnji sa zaposlenima izgradi efikasan ,uspešan i bezbedan Bor i Majdanpek . Uvek se u prvi plan ističe čovek, jer je stručnost i iskustvo radnika i osnova za poslovanje i dobre rezltate proizvodnje.

Foto: V.J.

 

U Zi Đinu je za tri i po godine posao dobilo više od 2.000 radnika uglavnom mladih, pa je tako starosna struktura zaposlenih sa 45 sada uglavnom ispod 40 godina.

Dobra zarada koja u proseku mesečno iznosi oko 100 hiljada dinara iskazala je i ovoga puta veliko interesovanje upravo za zapošljavanjem u ridarskim kompanijama . Od ukupno 477 ponuđenih radnih mesta na Sajmu zapošljavanja, najviše je iskazana potreba rudarskih Kompanija Zi Đin Copper i i Zi Đin Mining kao i firme podvizvođača radova.

Foto: V.J.

 

Pa je u tom pogledu svoju priliku da zasnuju radni odnos pored Borana pokušalo da iskoristi i dosta radnika iz Zaječara i Niša.

,,Duže vreme sam bez posla . Do sada sam radila honorarno , kao kuvar , pekar i na ostalim poslovima u Boru gde god je postojala potreba , nikada u struci . Inače, završila sam za tehničara podzemne eksploatacije i sada sam konkurisala u tri preduzeća za koje smatram da postoji potreba za mojim obrazovnim profilom.

Foto: V.J.

 

Nadam se da ću konačno početi da se bavim onim zašta sam se školovala , kaže Boranka koja na Sajmu zapošljavanja u Boru konačno vidi svoju šansu za bolju budućnost.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set