• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

22.05.2022

09:14

ŽELEO SAM DA TO OBAVIM ZA ŽIVOTA, DECI JE OSTALO SAMO DA ME UKOPAJU! Mihailo objasnio zašto je sebi napravio parastos kome se cela Srbija ČUDILA! (FOTO)

RINA

Vesti

ŽELEO SAM DA TO OBAVIM ZA ŽIVOTA, DECI JE OSTALO SAMO DA ME UKOPAJU! Mihailo objasnio zašto je sebi napravio parastos kome se cela Srbija ČUDILA! (FOTO)

Podeli vest

Nije retkost da ljudi sebi za života pronađu grobno mesto ili podignu spomenik kako bi rasteretili članove porodice i rodbinu

Međutim, ono što je uradio Mihailo Radisavljević iz sela Jazovik kod Šapca izazvalo je opštu nevericu i dugo će se prepričavati u tom delu Srbije.

Deci je ostalo samo da me ukopaju

On još uvek nije napunio ni šezdeset godina, ali je rešio da dok je živ sebi napravi pravu, pravcatu "daću" na kojoj je gorela sveća, mirisao tamjan i služila se panaija. Ipak, kod Mihaila na parastosu nije bilo suza već šatra, muzika i ovan na ražnju. A, zaigralo se i kolo.

- Želeo sam to sve da obavim za života, našao sam sebi i grobnicu, kupio spomenik. Evo sad obavio i daću. Deci je ostalo samo da me ukopaju. Moje zvanice su porodica, prijatelji, ali i mladići koje sam zavetovao da me ukopaju kad bude došlo do moje sahrane. Volim veselje, muziku i zato sam želeo ovako nešto da uradim. Svi su se redom čudili kad sam im rekao šta nameravam, ali meni je srce puno jer sam želju sebi ispunio - rekao je Mihailo za RINU.

Foto: RINA

Mihailo sam sebi za života napravio parastos

Niko mu nije verovao

Mnogi su mu rekli kako nije normalan, ali šatra puna gostiju ipak dokazuje da je na ovom svetu Mihailo pored dece i porodice stekao i dosta prijatelja koji su, ma koliko bila čudna njegova zamisao, došli da ga ispoštuju.

- Nismo verovali kad je rekao šta hoće da napravi. Pokušali smo da ga odgovorimo, ali kad smo videli da mu je to bitno i da to želi da obavi, dali smo mu punu podršku. Veselili smo se, a on je bio odličan domaćin tako da ćemo ovo svakako zauvek pamtiti. Voli proslave i da ugosti ljude, sličnu je pravio i za svoj rođendan. Samo što tada nije bilo panaije i sveće - rekao je kroz osmeh Goran Radisavljević.

Foto: RINA

Za dezert spreman pečeni ovan

Iako je sve spremio za sudnji dan i mislio čak i na detalje, komšije i prijatelji misle da je ispred Mihaila još puno dobrih i zdravih godina.

Za njega kažu da je vrhunski majstor koji šta god vidi, može rukama i da stvori. Kao takvog ga poznaju u Jazoviku, ali i u okolnim selima.

Ipak, sudeći po parastosu koji je održao sam sebi za života nema dileme da će za njega sada čuti čitava Srbija i verovatno će biti jedan od retkih, ako ne i jedini koji je to uradio.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set