• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.06.2022

13:28

KO OŠTETI BRZI VOZ SOKO ČEKA GA ŽESTOKA KAZNA! Ministar Momirović: Svi koji uništavaju železničku infrastrukturu biće kažnjeni u skladu sa zakonom

Tanjug/Rade Prelić

Vesti

KO OŠTETI BRZI VOZ SOKO ČEKA GA ŽESTOKA KAZNA! Ministar Momirović: Svi koji uništavaju železničku infrastrukturu biće kažnjeni u skladu sa zakonom

Podeli vest

Ministar Tomislav Momirović najoštrije je upozorio sve one, koji uništavaju infrastrukturu brze pruge do Novog Sada i imaju nameru da oštete brzi voz "Soko“ da im preti kazna do osam godina zatvora!

Posle najnovijih incidenata, kamenovanja Sokola i postavljanja barijere na pruzi Beograd Novi Sad, ministar Momirović naglašava da će svi oni koji svesno uništavaju železničku infratsrukturu i imaju nameru da ugroze živote radnika i putnika, biti identifikovani i kažnjeni u skladu za zakonom.  
  

- Pripadnici MUP-a Republike Srbije, u saradnji sa kompanijom Srbija voz i MGSI, priveli su osobe koje su kamenovale "Soko“ voz i oštetile ga. Novi primer neodgovornog ponašanja pojedinaca je postavljanje barijera na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad. Ovakvi postupci izazivaju ogromnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrožavajući na stotine života, kao i redovno odvijanje železničkog saobraćaja, te će stoga predstavnici ministarstva, „Infrastrukture železnice Srbije“ i „Srbija voza“ u saradnji sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima učiniti sve da se lica identifikuju i zakonski procesuiraju - rekao je ministar Momirović. 

Foto: MGSI

Oštećen brzi voz Soko

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i da čuvaju vozove i imovinu Republike Srbije, kako bi se železnički saobraćaj odvijao bezbedno i neometano. 

- Vozovi kao i železnička infrastruktura pripadaju svima nama i jedino ih domaćinskim odnosom možemo sačuvati. Država ulaže velika finansijska sredstva u modernizaciju celokupnog železničkog Sektora i molimo sve građane da se domaćinski odnose prema železničkoj infrastrukturi i državnoj imovini - apeluje Momirović. 

MGSI saopštava da je Zakon o železnici predvideo da se za uništenje, oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture, bez obzira na njihovu količinu i vrednost može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a u slučaju da neko lice zbog toga bude teško povređeno ili se načini imovinska šteta velikih razmera, kazna zatvora je od jedne do osam godina.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar Janicijevic

pre 1 godinu

A zasto samo kazne za SOKO infrastrukturu. Zasto ne I za ostala vozove, autobuse, fasade, saobracajne znakove,.... Kada se hapsi neka se radi, a kazna da se izdrzava samo radnom obavezom. I'ma sta da se radi za onoga ko mora da radi

dera

pre 1 godinu

Štetočine pored zatvorskih kazni da nadoknade štetu i zastoj , a ako nemaju novca onda zatvor po tarifi , mislim da je 1 000 din zatvorski dan , pa izvolite . I još nešto , kazne da se značajno povećaju , vaspitanja radi !!!

Djura

pre 1 godinu

Gospodine ministre sta vam radi ministar policije

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set