• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rts

17.06.2022

12:47

JOVANA PREPODNE IDE NA FAKULTET, POPODNE VOZI ŠLEPER! Mlada Beograđanka svaki dan provodi na gradilištu (FOTO)

Privatna arhiva

Vesti

JOVANA PREPODNE IDE NA FAKULTET, POPODNE VOZI ŠLEPER! Mlada Beograđanka svaki dan provodi na gradilištu (FOTO)

Podeli vest

Jovana Mitrović, studentkinja arhitekture, pre šest meseci je stekla dozvolu C kategorije i od tada ne propušta priliku da kada dođe sa fakulteta izađe na gradilište, ali u kamionu, bageru ili utovarivaču

Studentkinja arhitekture Jovana Mitrović iz Leštana, pre podne priprema ispite, dizajnira enterijere i projektuje različite objekte u bašti porodične kuće. Posle podne, jednako dobro se snalazi u prostoru, ali ne virtuelnom.

- Vozim ove solo kamione, šlepere, vozim i ove radne mašine, bagere, valjak, utovarivač i sve to što treba na gradilištu, zavisno od situacije - nabraja Jovana.

Foto: Printskrin/ RTS

Jovana Mitrović uživa u vožnji kamiona

- Ustanem ujutru, idem na predavanja, na faks. Posle toga vraćam se kući i odmah u kamion. Kad završim, završim, obično to bude do kasno u noć - dodaje Jovana.

Dozvolu za C kategoriju stekla je pre šest meseci. Od tada ne propušta priliku da vozi kamion, prevozi i istovaruje teret. Jovanin tata vodi firmu za niskogradnju. Srećan je što njegova mezimica učestvuje u porodičnom poslu.

- Pa, ona je to još davno, dok je bila mala, dobila želju, ulazila izlazila, pomerala, stiskala kvačilo, naravno na parkingu kad popravljamo kamion. I to joj je onda ušlo u krv i onda je bilo normalno da ona nastavi da radi kao i mi. Ima teških stvari koje žensko i ne može da radi, ali to su retke situacije i mi smo tu da joj pomognemo - kaže Goran Mitrović, Jovanin otac.

Foto: Printskrin/ RTS

Pre podne uči

- To je uvek bilo ono, tata ide negde, ja idem sa njim. Gde god tata da krene, uvek me je zvao krpelju moj, kao gde ideš sad, nemoj, pusti me da idem sam, ali ne ja idem sa njim, tako da bilo je, mislim stalno sam bila sa njim u kamionu - napominje Jovana.

Iako ima samo 21 godinu, uveliko može da stane rame uz rame sa iskusnim vozačima. Kada je ugledaju na putu, reakcije su uvek pozitivne.

- Svaka čast, kako si se ti odlučila, pa kako tako mlada, fina, lepa devojka u kamionu - nabraja Jovana kakve komentare najčešće čuje.

Posao se razlikuje od gradilišta do gradilišta. Jovana je sama u kamionu najdalje putovala do Valjeva. U budućnosti se nada dužim rutama od 10 sati. Najveća želja joj je da, kada završi arhitekturu, proširi porodični biznis.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set