• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.07.2022

16:37

NOVO UPOZORENJE RHMZ! OČEKUJU SE OBILNE PADAVINE! Za jedan dan sručiće se kiše koliko padne za POLA MESECA, ovaj dan je NAJKRITIČNIJI!

Vesti

NOVO UPOZORENJE RHMZ! OČEKUJU SE OBILNE PADAVINE! Za jedan dan sručiće se kiše koliko padne za POLA MESECA, ovaj dan je NAJKRITIČNIJI!

Podeli vest

Nakon niza tropskih dana, krajem nedelje se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), očekuju obilne padavine

- U petak se na području južne i istočne Srbije očekuju obilne padavine sa količinom od 20 do 40 milimetara za 24 sata, lokalno i više - navode iz RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Ukupna količina padavina na mesečnom nivou tokom najkišovitijih meseci je oko 80 milimetara po kvadratnom metru. Dakle, očekuje se da u petak, za samo 24 sata, negde padne i količina kiše koja inače padne za pola meseca.

Danas su lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode praćene jakim plјuskovima sa velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom, jakim i olujnim vetrom, sa najvećom verovatnoćom pojave na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, saopštio je RHMZ.

Večeras pljuskovi sa grmljavinom

- Tokom poslepodneva promenljivo i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom južnije od Save i Dunava, dok se izolovana pojava pljuska s grmljavinom očekuje na području Vojvodine. Na teritoriji Beograda i šire okoline u narednih sat vremena bez padavina - piše u najavi RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Najava RHMZ

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Analiza publiciste Nikole Milovančeva ogolila pravu istinu: Vojvođanin poštuje svog suseda i njegovu veru!
Politika

Analiza publiciste Nikole Milovančeva ogolila pravu istinu: Vojvođanin poštuje svog suseda i njegovu veru!

Veliki deo javnosti su iznenadili objavljeni dubrovački istupi Dinka Gruhonjića, vanrednog profesora novosadskog univerziteta, koji su odisali neskrivenom mržnjom prema državi u kojoj se, došavši iz druge sredine, našao i nalazi svoje uhljebljenije, kao i patološkom mržnjom prema većinskom narodu u toj državi, i prema Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi. Možda toga iznenađenja ne bi bilo, da je naša javnost, na neke ranije izjave istog kreatora (ili zvučnika?), reagovala oštrije i kazala: dosta je sada, prešao si meru, ako ti ne valja ovde – put pod noge, tamo odakle si došao ili bilo gde drugde!

19.03.2024

09:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set